LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

LTB'nin projeleri ekonomik protokole takıldı

LTB'nin projeleri ekonomik protokole takıldı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediyenin hazırladığı ve TC Yardım Heyeti'nden alınacak kaynakla hayata geçirilecek birçok projenin ekonomik protokolün imzalanmaması nedeniyle uygulanamadığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 06/05/16 09:12
okuma süresi: 5 dak.
LTB'nin projeleri ekonomik protokole takıldı
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Baykan Gürses Özdağ'ın hazırlayıp sunduğu Yeni Güne Merhaba Programı'nda, LTB'de son durumunu, projelerini ve hükümetle ilişkilerini değerlendirdi.

2018'de bankalara olan borcun tamamen ödenmiş olacağını kaydeden Harmancı, esnafa olan borçların 2 milyon TL'si hariç ödendiğini de ifade ederek "Biz bugüne dek 13 milyon TL esnaf ödemesi yaptık ve çok önemli bir adım kaydettik güven anlamında" dedi.

Belediyenin mevcut borcunun 197 milyon Türk Lirası olduğunun altını çizen Harmancı, "Bunun 19 milyonu banka borçları, 2 milyonu esnaf borcu, geriye kalan elektrik kurum, ihtiyat sandığı, sosyal sigortalara" dedi.

"BEKLEYEN 6-7 PROJEMİZ VAR"

Ecvet Yusuf Caddesi'nde asfalt yapımı, kanalizasyon ve alt yapı iyileştirmeleri konusundaki projenin, ekonomik protokolün henüz imzalanmaması nedeniyle hayata geçirilemediğini de kaydeden Harmancı, "Biz birçok projemizi hazırlayıp EBİ'ye sunuyoruz. Bizim burada 6-7 projemiz var. Ecvet Yusuf, Açık Pazar Projemiz var EBİ'de bekleyen. Su ile projemizin parası bekliyor, onu gerçekleştirdik. 2 tane de kanalizasyon projemiz var.

"YAPILANLARI BİR GÖRMEK LAZIM"

Harmancı, belediyenin bekleyen büyük projelerin yanı sıra attığı adımların ise görülmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu şehrin en önemli noktalarına bu belediyenin neden gömme çöp koyduğunu görmek lazım. Neden Dereboyu'na, Mahkemeler Önüne bunları yaptığımızı görmek lazım" dedi.

"HANGİ MAKAMA HANGİ MÜDÜRÜN GELECEĞİNİ BİLMEMEK BENİ ÜRKÜTÜYOR"

UBP-DPUG Hükümeti'yle ilişkiler konusunu da bir soru üzerine değerlendiren Harmancı, hükümetle şu ana dek herhangi bir temaslarının olmadığını belirtti.

Harmancı, hükümetlerin değişimiyle idarede yapılan değişimin süregelen projeleri de etkilediğini ifade ederek, "Hangi makama hangi müdürün geleceğini bilmemek beni ürkütüyor" dedi.

Harmancı bu bağlamda LTB'nin gelecek haftadan itibaren ziyaretlere ve temaslara başlayacağını kaydetti.

"DİSİPLİNE VERDİM"

Sendika üyelerinden bazıları hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını da açıklayan Harmancı, "Gerilimin saygı sınırlarını aşmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben hep işçinin yanında olmaya çalıştım. Onların iş sağlığı ve güvenliğine yatırım yapmaya çalıştım. Bunlar zaten olması gerekenler ama o gün yaşadığım ortamın da bu yönetimin hakkı olmadığını düşünüyorum. Gerek kira ihale komisyonumuz gerek diğer komisyonlarımız kendilerinden vererek çalışanlar için bir şeyler yapmaya çalışırken, bunu hak etmediklerini düşünüyorum.

Ben eylemin gereksizliğini düşünüyordum. 20 gün önce sendika ile toplantı yaptım, 1 Mayıs ödeneklerinin gecikeceğini söyledim. Şube amirlerini çağırıp, durumu personele bildirmelerini istedim. Ben yurtdışındayken, daha uçağa binmemişken eylem kararı alındı. Bu yapılanın kendi kurumlarına ihanet olduğunu düşünüyorum."

Lefkoşa'da 1500 sokak bulunduğunu ve her sokağa temizlik işleri için süpürgeci göndermesinin mümkün olmadığını ifade eden Harmancı, işçi sayısının bunun için yeterli olmadığını kaydetti.

Harmancı, belediyenin ilerleyen yıllarda sadece yatırım alanında borçlanması durumunda, temizlik hizmetlerini dışarıdan hizmet alımına gidilerek, daha da artırabileceğini kaydetti.

"BELEDİYEYİ İNSANLARIN ÖNÜNDE DÖVME POLİTİKASI"

Harmancı, su konusunda belediyelerin birincil özne olması gerektiğini ve yetkililerin bu konuda bilgi vermesi gerektiğini de ifade ederek, yapılanları "belediyeyi insanların önünde dövme politikası" olarak değerlendirdi.

Harmancı şöyle konuştu:

"Bu suyun özel bir şirket tarafından işletilmesinin yerel yönetimlerden alınmak istendiğini herkes biliyor. Bizi bıçak sırtına yatırıyorlar bu meselede. Belediyelerin huysuzluğu yüzünden bu su verilemiyora getiriyorlar. Çıksınlar söylesinler, biz belediyelerin yönetmesini istemiyoruz desinler.

Suat Bey bunu söylüyor. Yıllardır bu meseleyi belediyeler yönetiyor. İnsanları çok yanlış yönettiler. Bize batık belediye diyenler, 13. Maaşlarını ödeyemeyenler, bankalara borcu olanlar."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.