LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Harmancı: "Çalışmalar daha denetimli bir Lefkoşa için"

Harmancı: "Çalışmalar daha denetimli bir Lefkoşa için"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, başkentin tüm bölgelerini kapsayacak ikinci tur "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantılarının altıncısını Metehan Bölgesi'nde gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 14/05/16 09:05
okuma süresi: 4 dak.
Harmancı: "Çalışmalar daha denetimli bir Lefkoşa için"
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, başkentin tüm bölgelerini kapsayacak ikinci tur "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantılarının altıncısını Metehan Bölgesi'nde gerçekleştirdi.

Kemal Küçük Parkı'nda gerçekleşen toplantıda Asbaşkan Akın Aktunç, meclis üyeleri Bülent Çıraklı, Çelen Çağansoy, Ahmet Akbil ile LTB Müdürü Mustafa Korucu ve belediye yetkilileri de başkan Mehmet Harmancı'ya eşlik etti. Toplantıya Metehan bölge muhtarı Emine Davutoğlu'da katıldı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı Metehan bölgesinde bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında toplantıya katılan muhtar Emine Davutoğlu ve bölge halkına teşekkür etti.

Göreve gelişinin ikinci yılında Lefkoşa'da ikinci kez bölgelilerle buluşmak için bu toplantılara başladığını kaydeden Harmancı, belediyenin idari ve mali yapısıyla ilgili bilgiler verdi. Harmancı ayrıca bu toplantıların ilerlemelerin ve eskik bırakılanların yerinde tespit edilmesi açısından da olumlu olduğunu belirterek önümüzdeki dönem hedefleri ile ilgili de detaylı bilgi verdi.

"Sosyal konutların arkasında yeralan parkta yenileme yapılacak"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı Metehan bölgesi sosyal konutlarının arkasında bulunan mevcut parkın içerisinde düzenleme yapılarak yeşil alan ve oyun guruplarının iyleştirileceğini belirtti. Park alanı için gerekli olan girişimlerin yapıldığını ve sponsorların da hazır olduğunu söyleyen Harmancı çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanarak çocukların daha rahat bir ortamda oyun oynayacaklarını vurguladı.

"Çalışmalar daha denetimli bir Lefkoşa için"

Daha denetimli bir Lefkoşa için kullanılmayan bazı tüzüklere hayat verdiklerini kaydeden Harmancı bu kapsamda İlan ve Reklam Tüzüğü'nü uygulamaya koyduklarını ancak tüzükte bazı sıkıntılar gördüklerini ifade ederek bu konuda çalışma başlatıldığını belirtti. Harmancı bu uygulamaların ortaya koyulmasının tek amacının LTB'yi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak ve Lefkoşalılara daha iyi hizmet vermek olduğunun altını çizdi.

"Metehan bölgesinde sorunların bir çoğu çözümlendi"

Başkan Harmancı, Metehan bölgesinde geçtiğimiz yıldan bu güne 21 şikayet alındığını bunların çoğunun çözümlendiğini belirtti. Beklemede olan şikayetlerin budama şikayeti olduğunu söyleyen Harmancı en kısa zamanda tüm bölge ağaçlarının elden geçirileceğini kaydetti. Sonuçlandırılamayan şikayetlerin ise köpek şikayetleri olduğunu belirten Harmancı bu konuda bölge sekinleri ile dayanışma içerisinde çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

LTB Başkanı Harmancı ayrıca konu ile ilgili olarak, Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı çerçevesinde yapılması planlanan "Hayvan Yaşam Alanı" projesi kapsamında 6 belediyenin bir araya geldiğini ve proje tamamlandığında ise bu yöndeki tüm sorunların giderileceğini kaydetti. Harmancı ayrıca barınakla ilgili somut adım atılacağı güne kadar başlattıkları kısırlaştırma projesin de geliştirerek devam ettireceklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.