LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Lefkoşa terminal alanında 5000 kişiyle Hala Sultan anıldı

Lefkoşa terminal alanında 5000 kişiyle Hala Sultan anıldı

Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği(ESKAD) tarafından Lefkoşa terminal alanında gerçekleşen programa Kıbrıs'ın tüm bölgelerinden 5000'e yakın kişi katılarak, yoğun bir sevgi seli oluşturdular.

Yayın Tarihi: 15/05/16 15:54
okuma süresi: 3 dak.
Lefkoşa terminal alanında 5000 kişiyle Hala Sultan anıldı
A- A A+

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Akdenizin Nuru Kıbrıs Nuru Hala Sultan ve Anneler Günü" programı bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Program öncesinde programa katılan annelere karanfil dağıtımında bulunuldu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı program Turgut Korkmazer'in Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunup, şehitlerin ruhuna Fatihalar gönderildi.

Programa KKTC,Türkiye ve Katar'ın önde gelen siyaset ve sivil toplum örgütü başkanları da katıldı.

Program da ESKAD Genel Başkanı Recep Günaydın yaptığı açılış konuşmasında "Peygamberimizin teyzesi Hala Sultan Hazretlerinin bize Peygamberimizin emaneti olduğunu,annelerimizin bizim gözümüzün nuru olduğuna ve annelerimizin her zaman kıymetini bilmemiz gerektiğine vurgu yaparken, bugün ki muazzam kalabalığın Kıbrıs'ın yeniden doğuşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim ve Kıbrıs'ın her yerinden katılan değerli katılımcıları ve programı organizane eden dava kardeşlerime ve programın düzenlemesine katkı sağlayan LTB Başkanına, polis arkadaşlara ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim" diyerek sahneden ayrıldı.

Günaydın'ın ardından KKTC Ekonomi,Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Katar'dan Ait El Kattani katılımcıları selamlama konuşması yaparak, yoğun bir katılım gösteren Kıbrıs halkına teşekkür ettiler.

Hafız Abdullah Aziz'in Kur-an-ı Kerim tilavetleriyle devam eden programda okunan Kur'an-ı Kerim ile adeta katılımcıların kulaklarının pası silindi.

Katılımcıların merakla beklediği ve büyük sevgi seli oluşturdu Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu'nun sahneye çıkmasıyla beraber, programa katılan izleyiciler pür dikkat Hatipoğlu'nu dinlediler.

Peygamberimizi,sünnetini ve Hala Sultan hazretlerininin Kıbrıs'ın maneviyatı için ne kadar önemli bir değer olduğunu 1 saatlik konferansı boyunca anlatan Hatipoğlu,5000'e yakın büyük katılımın kendisini mutlu ettiğini bir sonraki yıl katılımlarında katılımcılara değerli süprizlerinin olduğunu ve bu katılımın mazlum coğrafyalarda ki kanın son bulması için önemli bir adım olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ettiğine vurgu yaptı.

konferansının ardından ESKAD Genel Merkezi tarafından cefakar ve fedakarr anneleri temsilen yıl boyu göstermiş olduğu özverili çalışmalar sebebiyle yılın annesi seçilen Rabia Özcömert ödülünü Hatipoğlu'nun elinden aldı.

Programın ardından katılımcılar ücretsiz servislerle evlerine bırakılırken,program alanı programı organize eden gençler tarafından özenle temizlenerek,programdan önceki halini alması için gecenin geç saatlerine kadar çaba sarf edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.