LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Harmancı: "Belediyeleri adım adım kapana sıkıştıranları ayakta alkışlıyorum"

Harmancı: "Belediyeleri adım adım kapana sıkıştıranları ayakta alkışlıyorum"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye'den temin edilen suya ilişkin imzalanan Geçiş Dönemi Protokolü için, sert konuştu. Harmancı, "Bütün seneryo tıkır tıkır işlemektedir. Neden işkence yapıyorlar ki? Suyu özel şirket dağıtacak, 95 Sayılı Belediyeler Yasası'nı değişiyoruz desinler en iyisi. Seçeneksiz bırakılıp seçenek varmış gibi sunulması da ayrı bir masal" dedi.

Yayın Tarihi: 20/05/16 15:51
okuma süresi: 3 dak.
Harmancı: "Belediyeleri adım adım kapana sıkıştıranları ayakta alkışlıyorum"
A- A A+
Kıbrıs Postası- Sosyal Medya

(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye'den temin edilen suya ilişkin imzalanan Geçiş Dönemi Protokolü'nün ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, gelişmeleri "belediyeleri adım adım kapana sıkıştıranları ayakta alkışlıyorum" sözleriyle eleştirdi.

Konunun özel şirketin belirleyeceği içme suyu fiyatını geçiş döneminde belediyelere uygulatmak olduğunu belirten Harmancı, yerel su kaynaklarının fiyatının ve sürekliliğinin ise belirsizliğini koruduğunun altını çizdi.

"Bütçe yaparsınız, suyun alış ve satış fiyatı üzerinden bir hesaplama yaparsınız, fiyat belirlenir, susuzluk mu su mu? Su mu, 35 yıllık şirket serüveni mi dayatmasına maruz kalırsınız" diyen Harmancı, mevcut durumda, birçok belediyenin 4 ay içinde çok büyük ekonomik çıkmazlar yaşayacağını vurguladı.

Harmancı şöyle yazdı:

"Yaz yaklaşıyor doğru düzgün su elde edemiyoruz, yurttaş haliyle isyan ediyor, hatlardaki kaçaklar vesaire cabası...

Belediyemiz yerel kaynaklardan temin ettiği suyu 0.25 kuruştan alıp 2.15'e satarken (yıllardır), şimdi temin edilen suyun geçiş döneminde alış fiyatının (belediyenin deposuna verilirken, musluklara değil) 2.30 olarak düzenleniyor olması, bütün senaryonun tıkır tıkır işletildiğinin ve bütün uyarılara rağmen bu senaryonun bozdurulamadığının açık beyanıdır.

Bütün mesele şirketin belirleyeceği içme suyu fiyatını bu geçiş döneminde belediyelere yaptırmaktır.

Yerel su kaynaklarının fiyatının ne olacağı, sürekliliğinin ne olacağı konusu ise belirsizliğini koruyor.

Bütçe yaparsınız aniden zorunlu ödemeleri getirirler. Siz buna ayak uydurmak için gecenizi gündüzünüze katarsınız, muhatap ararsınız, 22 ayda 4 bakanla çalışırsınız...

Bütçe yaparsınız suyun alış ve satış fiyatı üzerinden bir hesaplama yaparsınız, fiyat belirlenir, susuzluk mu su mu? Su mu, 35 yıllık şirket serüveni mi? dayatmasına maruz kalırsınız...

Neden işkence yapıyorlar ki?. Suyu özel şirket dağıtacak, 95 sayılı belediyeler yasasını değişiyoruz desinler en iyisi... Seçeneksiz bırakılıp seçenek varmış gibi sunulması da ayrı bir masal...

Bu fiyatla birçok belediye bu suya sahip olur olmasına da, birçok belediye 4 ay içinde çok büyük ekonomik çıkmazlar yaşar.

Belediyeleri ilk günden bugüne, adım adım kapana sıkıştıranları ayakta alkışlıyorum..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.