LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Harmancı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş'ı kabul etti

Harmancı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş'ı kabul etti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Ekrem Demirtaş başkanlığındaki İzmir Ticaret Odası heyetini kabul etti. Oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmede Kıbrıs'ın ticaret potansiyeli ve önündeki engeller tartışıldı.

Yayın Tarihi: 21/05/16 13:01
okuma süresi: 3 dak.
Harmancı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş'ı kabul etti
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Ekrem Demirtaş başkanlığındaki İzmir Ticaret Odası heyetini kabul etti.

Oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmede Kıbrıs'ın ticaret potansiyeli ve önündeki engeller tartışıldı.

Demirtaş: "Barış sürecine katkı koymak için çalışıyoruz"

Kabulde konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, barış sürecinin ekonomiden geçtiğine inanç belirtti. Kendilerinin 20 yıldır Rumlar ve Yunanlılarla iş yaptığını belirten Demirtaş, onlarla çalışmanın ne kadar zor olduğunu bildiğini söyledi.Senede en az bir kez Kıbrıs'a ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirtaş, barış sürecine katkı koymak için uğraş verdiklerini belirtti. Demirtaş, ayrıca LTB Başkanı Mehmet Harmancı'yı İzmir'e davet etti.

Harmancı: "İzmir Ticaret Odası'nın varlığı bizler için büyük bir şans"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise yaptığı konuşmada, Demirtaş ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İzmir Ticaret Odası'nın faaliyetlerini takdirle izlediğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası'nın Türk-Yunan konularına olan farklı bakış açılarının Kıbrıs sorununa pozitif bir etki yarattığını kaydeden Harmancı, uzun bir zamandan beridir Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için mücadele verildiğini belirtti. Güney Kıbrıs ile aradaki sınırın ticarete engel teşkil ettiğini belirten Harmancı, mevcut ekonomik dengelerin tek taraflı işlediğini ve Yeşil Hat Tüzüğü'nün yeniden restore edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kıbrıs'ta bulunacak bir çözüm ile birlikte adadaki sınırların ortadan kalkacağını kaydeden Harmancı, Lefkoşa ile İzmir arasındaki ilişkinin bu dönemde oldukça büyük önem arz ettiğini belirtti. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi ile ilişkilerini geliştirerek devam ettirmek istediklerini belirten Harmancı, günümüzde siyasetçiler tarafından çözülemeyen birçok sorunun iş insanları tarafından çözüldüğünü söyledi.

"İzmir Ticaret Odası'nın varlığı bu dönemde bizler için büyük bir şanstır." diyen Harmancı, söz konusu bu şansın taraflarca iyi değerlendirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.