LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Lefkoşa, suyun özel şirkete devredilmesi noktasında referanduma gidecek

Lefkoşa, suyun özel şirkete devredilmesi noktasında referanduma gidecek

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye'den gelen suyun özel şirkete devredilmesi noktasında referanduma giderek, kararı Lefkoşa halkına bırakacaklarını açıkladı. Harmancı, LTB Meclisi'nin, suyun bir yıllık geçiş döneminde alınmaması kararı ürettiğini de hatırlatarak, şartlara göre yeni bir meclis toplantısına gidilebileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 14/06/16 12:41
okuma süresi: 4 dak.
Lefkoşa, suyun özel şirkete devredilmesi noktasında referanduma gidecek
A- A A+
LTB'nin düzenlediği "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantıları çerçevesinde Dumlupınar'da yurttaşlarla bir araya gelen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclisi tarafından "Niyazi Pekel Parkı" ismi verilen yerde bölge sakinleri ile buluştu.

Bölge ziyaretinde konuşan Harmancı, Türkiye'den gelen suyun 1 yıllık geçiş döneminin tamamlanmasının ardından özel şirkete devredilmesi noktasında Lefkoşa'da referanduma gideceklerini ve kararı halka bırakacaklarını söyledi.

Harmancı ayrıca LTB Meclisi'nin ürettiği geçiş dönemindeki suyun alınmaması kararının ortada olduğunu, ancak şartlara göre yeni bir meclis toplantısına gidilebileceğini belirtti.

Parka Niyazi Pekel'in ismi verildi

LTB'nin düzenlediği "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantıları çerçevesinde Dumlupınar'da yurttaşlarla bir araya gelen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclisi tarafından "Niyazi Pekel Parkı" ismi verilen yerde bölge sakinleri ile buluştu. Parkın ismi konusunda LTB'ye talepte bulunan yurttaşların teşekkür ettiği Harmancı, parka takılan yeni tabela önünde bölge sakinleri ile birlikte toplanarak parkın ihtiyaçları konusundaki talepleri dinledi.

Bölge sakinlerinin düşüncelerini alan, çözüm bekleyen bazı konuları dinleyen ve gerekli adımların atılması konusunda ilgili şubelere konuları aktaran Harmancı, Dumlupınar Bölgesi'nde yer alacak Yeni Açık Pazar Projesi ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.

Harmancı: Yeni Açık Pazar bölgeye canlılık getirecek

Özker Özgür Caddesi üzerinde bulunan projelerinin vakıf arazisi yanında olması ile birlikte geniş bir park alanı ile hizmet vereceğini ve birçok çağdaş düzenlemeye sahip olacağını dile getiren Harmancı, projenin tamamlanması ile ilgili cadde ile birlikte bölgenin de canlılığının artacağına işaret etti.

Projenin ilk adımı konusunda finansmanın sağlanması yönünde adım atılmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Harmancı, detaylı bilgiler vererek pazarın bölgeye kazandıracağı avantajlara işaret etti.

"Su kaçağı oranımız Türkiye ile Avrupa şehirleri arasında"

Türkiye'den gelen suyun tonunun 2.30 TL'den verilmesi kararına eğilen ve Belediye Meclisi'nin bunu reddetmesine atıfta bulunan Harmancı, 2.30 TL'lik alım maliyetinin yüksek olduğunu, personel ve işletme maliyetleri eklendiğinde bu suyun yurttaşa yüksek bir maliyetten verilmesinin söz konusu olacağını aktardı.

İşletme maliyetleri konusunda daha detaylı açıklama yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, su kaçakları konusunda Avrupa'daki bir şehirdeki oranın yüzde 20, Türkiye'de bir şehirdeki oranın yüzde 50, kendilerindeki rakamın ise yüzde 35 olduğunu belirterek, bu kaçakların tamiri noktasında işletme maliyetlerinin arttığının altını çizdi.

"Meclisimiz Lefkoşa'lıların talebine yanıt verebilmek için her yolu deneyecektir"

Başkan Harmancı, kendisinin 1 yıllık geçiş döneminde suyu almaktan yana bir düşünce içerisinde olduğunu vurgularken, 1 yıl sonra suyun yönetiminin özel bir şerkete devredilmesi ile çok bilinmeyenli durumlar oluşabileceğini, bu konuda yurttaşların iyice düşünmesi gerektiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.