LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

Harmancı: "Devletin kurumsal belleği ve planlı yönetimi yok"

Harmancı: "Devletin kurumsal belleği ve planlı yönetimi yok"

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) yurttaşlarla bir araya gelerek, şehrin yönetimi konusunda paylaşımda bulunduğu "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantılarında sona gelindi. 2 yılda 3 hükümet ve 4 farklı İçişleri Bakanı ile çalışmak zorunda kalmanın zorluğuna dikkat çeken Harmancı, "Devletin kurumsal belleği ve planlı yönetimi yok" dedi.

Yayın Tarihi: 17/06/16 10:37
okuma süresi: 5 dak.
Harmancı: "Devletin kurumsal belleği ve planlı yönetimi yok"
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) yurttaşlarla bir araya gelerek, şehrin yönetimi konusunda paylaşımda bulunduğu "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantılarında sona gelindi.

Bu kapsamda önceki akşam (15 Haziran Çarşamba) Taşkınköy'deki buluşma da gerçekleştirilirken, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Kumsal Bölge toplantısı ile birlikte tüm bölgeler tamamlanmış olacak.

Dr.Fazıl Küçük Parkı'nda gerçekleştirilen bölge toplantısında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bölge sakinlerine belediyenin icraatlarını aktarma fırsatı buldu ve kendisine yöneltilen sorulara yanıtlar verdi. Harmancı'ya Asbaşkan Akın Aktunç, meclis üyeleri Bülent Çıraklı, Çelen Çağansoy yanında Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu ve belediyenin üst kademe yöneticileri eşlik etti.

Asfalt yama, kanalizasyon ihalesi ve yağmur suyu direnajı çalışmaları Taşkınköy'ü rahatlattı

Harmancı konuşmasında yatırımlara vurgu yaparken, geçtiğimiz 2 yıl içerisinde kanalizasyon ihalesi ve yağmur suyu diranaj ihalesi ve asfalt yama programından faydalanması ile Taşkınköy'ün iyi bir noktaya doğru gittiğini vurguladı. Harmancı ayrıca parka yapılan yatırımlara da değinerek, park içerisinde yenilenen oyun grupları, arttırılan bakım çalışmaları ve güçlendirilen ışıklandırmanın bölge insanınını yeniden parkla buluşturulduğunu belirterek önümüzdeki dönemde park içerisindeki yürüyüş yolunun da çalışma programlarına alındığını kaydetti.

"Kemal Aksay Caddesi'nin düzenlemesi için proje hazır"

Taşkınköy adına önemli emek harcadıkları en önemli projenin Kemal Aksay Caddesi'nde yapmayı planladıkları düzenlemeler olduğuna işaret eden Mehmet Harmancı, orta şeridin uyarıcı işaretlerle bölündüğü, güvenli yaya geçitlerinin olduğu bir yol planı üzerinde durdu.

Harmancı, ayrıca cadde üzerinde bulunan market yanındaki ana yola bağlanan tali yoldan güvenli çıkış noktası oluşturma niyetinde olduklarını aktarırken, bu konudaki finansman çalışmalarıyla ilgili ilerleme sağlandığını açıkladı.

"AB'nin 4 milyon euro'luk kanalizasyon ana taşıyıcı hat ihalesini bir an önce açması gerek"

Kemal Aksay Caddesi'ndeki bu proje ile paralel olan Ecvet Yusuf Caddesi'ndeki proje çalışmalarına da değinen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bu yolun altında yer alan kanalizasyon hattının 1980'lerden kaldığını, üst yapının oluşmasından önce bu altyapı çalışmasını tamamlamak gerektiğini belirterek, bu konuda AB'den erken adım beklediklerini belirtti.

Harmancı, hattın yerinin değiştirilmesi amacı ile Avrupa Birliği ile geliştirdikleri projenin AB ile uzlaşılan takvim doğrultusunda gerçekleşmesini arzuladıklarını belirterek, projeyi sekteye uğratabilecek iç gelişmeleri aşabilmenin yolunun AB'nin bir an önce kararlılıkla proje ihalesini başlatması olduğunun altını çizdi.

"Hükümet 2015 Kasım ayında su altındaki kurumların oksijen tüpünü boşalttı'

LTB'nin mali durumu hakkında da detaylı açıklamalar yaparak yurttaşları bilgilendiren Mehmet Harmancı, kamuya olan borçlarda azalma olmamasına karşın personele, esnafa ve bankalara olan borçları ciddi anlamda azalttıklarını vurguladı.

Harmancı, seçime girereken uzman ekipleri ile birlikte belediyenin mevcut yapısını var olan yasalara göre inceleyip finansman projeleri geliştirdiklerini ve tüm planlarının bu işleyişe göre düzenli bir şekilde gittiğini belirterek, 2016 yılının ilk çeyreğinden itibaren personellerin Sosyal Sigorta yatırımlarına başlayacakları bir mali yapı dizayn ettiklerini ve buna uygun koşulları yarattıklarını vurguladı.

2015 yılı Kasım ayında hükümetin yürürlüğe koyduğu yasa ile tüm belediyelerin aylık yatırması gereken Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve vergileri kaynaktan kesinti yoluna gittiğine işaret ederek, bu durumun kendilerine 21 Milyon TL'lik ek yük bindirdiğini ve belediyenin bu yıl çok zorladığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.