LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

Beyaz Yasemin Lefkoşa'ya yayılıyor

Beyaz Yasemin Lefkoşa'ya yayılıyor

Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki restoran, cafe gibi işyerlerinde hijyen koşulları ve hizmet standartlarının yükseltilmesi adına Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB)tarafından 2015 yılı Ağustos ayında başlatılan "Beyaz Yasemin Projesi"nde belge alan restoran sayısı 10'a yükseldi.

Yayın Tarihi: 30/06/16 11:25
okuma süresi: 5 dak.
Beyaz Yasemin Lefkoşa'ya yayılıyor
A- A A+
Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki restoran, cafe gibi işyerlerinde hijyen koşulları ve hizmet standartlarının yükseltilmesi adına Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB)tarafından 2015 yılı Ağustos ayında başlatılan "Beyaz Yasemin Projesi" ikinci aşama belgeleri dün(29 Haziran Çarşamba) akşam Saçaklı Ev'de düzenlenen törenle verildi. İkinci aşama denetimleri sonucunda toplanan Değerlendirme Komisyonu'nun yaptığı değerlendirme sonucunda Johnny Rockets, Çağdaş Kebap,Domino's Pizza ve Sabor Restoran'a ilk kez Beyaz Yasemin belgesi ve flaması verilirken ilk aşamada belge almaya hak kazanan işletmelerden başvuru yaparak ikinci aşamadaki denetimlerde başarılı olanlara(Califorian Restoran,Cookies Bake Shop, Hamur Restoran,Segafredo Zanetti ve Şefler Grill House) da yeni belgeleri takdim edildi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclis üyeleri Ülkü Taşseven ve Çelen Çağansoy tarafından belgelerin takdim edildiği tören İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısından dolayı sade bir şekilde yapıldı. Törene proje paydaşları Gıda Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile Sağlıklı Şeher Platformu temsilcileri de katıldı.


Taçay: "Sertifika süresini 6 aydan 1 yıla çıkarıyoruz"

Gecede ilk konuşmayı yapan LTB Denetim Birimi Sorumlusu Sibel Taçay ikinci dönemini de paydaşlarla birlikte başarılı bir şekilde tamamladıkları Beyaz Yasemin Projesi'nde belge almaya hak kazanan işyerlerinde daha yüksek standartlarda ve bilinçli bir şekilde hizmet verdiklerini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Proje çerçevesinde çevre bilinci, atıkların ayrıştırılması konusunda uygulamalar, engelli girişleri konularında da gelişmeler yaşadıklarını belirten Taçay başta 6 ay olarak belirledikleri sertifika süresini 1 yıla çıkarma kararı aldıklarını da ifade etti.

Harmancı: "Bu proje belediyelerin sivil toplumla elle tutulur başarabildiği en somut örneklerden"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı dün Türkiye'de gerçekleşen elim saldırıdan dolayı sade bir töreni yapmayı uygun gördüklerini kaydederek saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaslı ailelere de sabırlar diledi. Beyaz Yasemin ailesinden büyümesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Harmancı, bu projenin sivil toplumla belediyelerin elle tutulur başarabildiği en somut örneklerden biri olduğuna dikkat çekti. Harmancı, "Biz bir düşle başladık,dünyadaki örnekleri araştırdık, paydaşlarla buluşarak birlikte konuştuk,değerlendirdik. Tam da bu süreçte Sağlıklı Şeher Platformu ile karşılaştık,fikirleri ortaklaştırdık. Doğru değerendirmelerle daha sağlıklı bir şehre,daha hijyenik gıdalara, daha erişilebilir binalara sahip olacağımızı düşünüyordum ve de öyle oldu. Her gün üzerine koyduğumuz kriterlerle kendimizi geliştiriyoruz. Lefkoşa bu projeyle en az 11 adet engelli erişimine uygun restorana sahip olmuştur."dedi.

Harmancı: "Devletle başaramadık kendimiz yaptık"

İlk toplantıda Kuzey Kıbrıs'ta basılan turistik haritalarda Beyaz Yasemin belgesinin tanıtımına yer verme sözü verdiklerini belirten LTB Başkanı Harmancı, "devletin bastığı turistik haritalara beyaz yasemin belgesini koydurtmayı başaramadık ama Çukuruva ajansına proje yazdık ve 10 bin adet turistik haritayı LTB olarak hazırlayıp beyaz yasemin belgesini bu haritalarda tanıtmayı başarmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Harmancı "Herkes artık bu haritalarda Beyaz Yaseminin ne anlama geldiğini görebilecek. Hem emek veren örgütlere hem bizimle birlikte hareket eden restoran ve bize inanan cafelere hem de bizimle birlikte hareket eden belediye meclis üyeleri ile takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Umarım Beyaz Yasemin bundan sonra bir marka haline gelir ve bu markayı yaşatmak için tüm paydaşlarımızla üzerine koyarak devam ederiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.