LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye'den gelen su Lefkoşa'ya yarın veya cumartesi verilecek

Türkiye'den gelen su Lefkoşa'ya yarın veya cumartesi verilecek

Türkiye'den gelen su başkent Lefkoşa'ya yarın veya cumartesi günü verilecek.

Yayın Tarihi: 21/07/16 18:16
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye'den gelen su Lefkoşa'ya yarın veya cumartesi verilecek
A- A A+
Türkiye'den gelen su başkent Lefkoşa'ya yarın veya cumartesi günü verilecek.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Türkiye Devlet Su İşleri'yle (DSİ) su konusunda sözleşmesini imzaladı.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, DSİ ile sözleşmeyi imzaladıklarını ve suyu beklediklerini belirterek, DSİ'nin çalışmasına göre başkente yarın veya cumartesi su verileceğini söyledi.

Harmancı, Lefkoşa'nın yüzde 90'ına aynı anda su ulaşabileceğini kaydetti.

Mehmet Harmancı, su sıkıntısı yaşayan ve tankerlerle su almak zorunda kalan abonelere daha uygun fiyatla su temin etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

"KADEMELİ FİYAT DAR GELİRLİLERİ KORUMAK İÇİN"

Öte yandan Harmancı, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, bütün Akdeniz ülkelerinde su kaynaklarının kıt ve değerli olduğu için kademeli fiyat politikası belirlendiğini kaydederek, kendilerinin de hem kaynakları hem de dar gelirli grupları koruma amacıyla kademeli fiyat politikası belirlediklerini bildirdi.

SU TÜKETME ORANLARINA GÖRE ABONELER

Harmancı, Lefkoşa'daki abonelerin su tüketme oranına göre dağılımları hakkında da şu bilgiyi paylaştı:

"0-6 ton arası su tüketen abone sayısı 9 bin 506; 7-13 ton arası su tüketen abone sayısı: 11 bin 649; 14 ton ve üzeri su tüketen abone sayısı 5 bin 245."

Buna göre Lefkoşalıların yüzde 80'inin 13 tona kadar su tükettiğini belirten Harmancı, bu durumdakilerin en alt basamaktaki fiyattan en çok yararlanacak aboneler olacağını kaydetti.

Harmancı, geriye kalan yüzde 20'lik kesimin de su ücretini öderken ilk 6 ton için en alt dilimden, 7 -13 ton arası kullandığı suyu ikinci dilimden ve sadece 14 ton ve sonrasında kullandığı suyu son dilimden ödeyeceğini vurguladı.

FİYATLAR

LTB Meclisi yeni su tarifesini 0-6 ton için ton başına 4.9 TL; 7-13 ton için ton başına 6.2 TL ve 14 ton ve üzeri için ise ton başına 7 TL olarak belirlemişti.

Karara göre fiyatlar kademeli olacak ve her dilim tarife kullanım oranından hesaplanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.