LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

"Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" düzenlendi

"Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" düzenlendi

Avrupa Komisyonu, "Avrupa Araştırmacılar Gecesi" dolayısıyla "araştırma, geliştirme ve inovasyonun" önemine dikkat çekmek amacıyla ortaokul ve liselere yönelik bir etkinlik düzenledi.

Yayın Tarihi: 30/09/16 12:03
okuma süresi: 3 dak.
"Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" düzenlendi
A- A A+
Avrupa Komisyonu, "Avrupa Araştırmacılar Gecesi" dolayısıyla "araştırma, geliştirme ve inovasyonun" önemine dikkat çekmek amacıyla ortaokul ve liselere yönelik bir etkinlik düzenledi.

"Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" isimli etkinlik Büyük Han'da 09.00-12.00 saatleri arasında yer aldı.

Bilimin günlük hayat içerisindeki yeri ve bu alandaki kariyerlerin önemine vurgu yapılan etkinlikte ortaokul ve lise öğrencileri, araştırmacılarla tanışma fırsatı yakalayarak, çeşitli deneyler ile bilim gösterilerine katılıyor.

AB Bilgi Merkezi organizasyonuyla düzenlenen etkinliğe 13 farklı okuldan 697 öğrenci ve öğretmenin katılması bekleniyor.

Etkinliğin açılış konuşmalarını AB Program Destek Ofisi Müdürü Michela Foresti ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv yaptı.

FORESTİ: "AB DAHA FAZLA ARAŞTIRMACI YETİŞTİRİP ONLARI AVRUPA'DA İSTİHDAM ETMEYİ HEDEFLİYOR"

AB Program Destek Ofisi Müdürü Michela Foresti konuşmasında, bu etkinliğin araştırmacıların ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmak için düzenlendiğini kaydetti. Bu yıl Avrupa'nın dört bir yanında bir milyondan fazla kişinin bu etkinliklere katılacağını belirten Foresti, bu yıl Kıbrıs'ta da etkinliklerine büyük katılım beklediklerini söyledi.

Bu etkinliklerin yüksek öğrenim ve araştırmayı desteklemeyi de hedeflediğini vurgulayan Foresti, AB'nin daha fazla araştırmacı yetiştirip onları Avrupa'da istihdam etmeyi hedeflediğini, bu kişilerin aynı zamanda ekonomik büyüme ve toplumsal ilerlemenin bir parçası olduğunu vurguladı.

Avrupa'nın önümüzdeki on yıl içinde yaklaşık bir milyon araştırmacıyla ihtiyaç duyduğunun hesap edildiğini söyleyen Foresti, daha fazla buluş yapacak, dünyanın karşı karşıya olduğu zorluklar nedeniyle yenilikçi fikirlerle yeni çözümler üretecek kişilere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Foresti, kaynakları daha az kullanarak yaşamanın yollarının bulunması gerektiğini, insanların daha sağlıklı olarak daha uzun yaşayabilmesi sağlanması gerektiğini de dile getirdi ve tüm bunlar için çok sayıda araştırmacıyla gereksinim duyulduğunu söyledi.

ATAÖV: "UYGAR ÜLKELER BİLİM ÜRETEN ÜLKELER"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv ise uygar ülkelerin bilim üreten ülkeler olduğunu ve araştırmaya önem veren ülkelerin gelişen ülkeler olduğunu kaydetti. Bilimin gelişmiş olduğu ülkelerin ekonomik olarak da önde olduğunu dile getiren Ataöv, taklit eden ülkelerin ise her zaman arkadan geldiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.