LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

Harmancı: "Lefkoşa'da yasadışı bir şekilde kadın pazarlanıyor!"

Harmancı: "Lefkoşa'da yasadışı bir şekilde kadın pazarlanıyor!"

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'dan şok iddia. Harmancı, Lefkoşa'da bir mekanda yasadışı bir şekilde "kadın pazarlandığını" ve yasalarında polisin elini kolunu bağladığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 24/10/16 12:26
okuma süresi: 5 dak.
Harmancı: "Lefkoşa'da yasadışı bir şekilde kadın pazarlanıyor!"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Kıbrıs Genç TV'de Baykan Gürses Özdağ'ın sunumuyla gerçekleşen "Yeni Güne Merhaba" programının bugünkü konuğu Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'ydı. Lefkoşa Maratonu, Lefkoşa Türk Belediyesi'nde yaşanan gelişmeler ve Lefkoşa'nın sorunları konusunda açıklamalarda bulunan Harmancı Kıbrıs Postası'nın gündeme getirdiği Lefkoşa sınırlarındaki gece kulüplerinin kapatılması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Harmancı, gece kulüplerinin işletme izinlerinin yenilenmeyeceğini kesin bir dille yineledi.

"İŞLETME İZNİ VERMEZSEK ALKOL SATIŞ İZNİ DE ALAMAZLAR"

Gece kulüplerine işletme iznini Lefkoşa Türk Belediyesi'nin verdiğini ve bu işletmelerin alkol satış iznini kaymakamlıktan aldığını belirten Mehmet Harmancı, belediyenin işletme izinlerini yenilememesi halinde gece kulüplerinin alkol satış izni de alamayacağını ifade etti. "Biz işletme izinlerini yenilemeyeceğimizi geçen yıl duyurmuştuk. Biz bu süre zarfında her iki tarafında adım atmasını bekledik. Hükümetin çağdaş yasalarla insanların bu işletmelerde köle gibi çalıştırılmayacağı, hem de bu insanların bu mekanlarda kendi gönlüyle bulunabilmesini sağlayacak dünya insan hakları raporunda yer alan uygulamaların hayata geçmesini bekliyorduk" diyen Mehmet Harmancı, bu konuda yapılan açık çağrıya rağmen o günden bu güne bu konuda hiçbir ilerleme sağlanmadığını dile getirdi.

GECE KULÜPLERİNDE ÇALIŞANLAR KÖLE STATÜSÜNDEN KURTARILMALI"

Lefkoşa sınırlarında 4 gece kulübü olduğunu kaydeden Mehmet Harmancı, Aralık ayında gece kulüplerinin işletme izinlerinin sona ereceğini ifade etti. Basında gece kulübü işletmecilerin öfkeli olduğuna dair haberler yer aldığını dile getiren Harmancı, "biz daha öfkeliyiz. Öfkemizin sebebi işletme sahiplerinin tutumuyla ilgili değil. Öfkemiz hükümetlerin tutumuna. Bu konuda aktif bir şekilde önlem alınmasını bekliyoruz. Hükümetin bu işletmelerde çalışan insanların çalışma hayatlarını düzenlemesi ve burada çalışan insanları köle statüsünden kurtarması gerekiyor.

"ÜLKEYE İŞÇİ OLARAK GETİRİLEN YABANCI UYRUKLULAR ÜZERİNDEN RANT SAĞLANIYOR"

Ev içi işçiler konusunda da benzer bir durum yaşandığını kaydeden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yurt dışından menajerler aracılığı ile ülkeye getirilen ve evlerde çocuk bakıcısı, temizlikçi, bahçıvanlık gibi işlerde asgari ücretin altında bir ücretle çalıştırılan yabancı uyruklu kişiler üzerinden ciddi şekilde bir rant sağlandığını ifade etti. Harmancı, kayıt dışı bir şekilde ülkeye getirilen iş gücü ve ekonomik açıdan da ciddi bir şekilde kayıt dışılık yaratan bu durumu herkesin bildiğini fakat kimsenin müdahale etmediğini sözlerine ekledi.

"LEFKOŞA'DA BİR MEKANDA YASADIŞI "KADIN PAZARLANIYOR"

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, önemli bir iddia da bulundu. Harmancı Lefkoşa sınırları içerisinde gece kulübü olarak kayıtlı olmayan bir mekanda yasadışı şekilde "kadın pazarlandığına" dair şüpheleri olduğunu ifade etti. Bu konuyu polise de aktardığını belirten Harmancı, "en azından gece kulüplerinde ne yapıldığını biliyoruz. Fakat burada yasadışı ve sağlıksız bir durumda söz konusu. Polise neden gizli bir operasyon yaparak orada "para karşılığı kadın pazarlandığını" belgelemediklerini sordum fakat yasalarımızın buna izin vermediğini müşteri kılığında parayı veren kişinin de suçlanabileceğini ya da parayı alan kadın ya da erkeğin borcumu geri alıyorum diyerek çok kolay olaydan sıyrılabileceğini ve yasa dışı fuhuşun kanıtlanamayacağı yanıtını aldım" dedi.

"BU DURUM BENİM İÇİN BÜYÜK BİR DERTTİR"

Sadece şüphelerle hareket edilemeyeceğini belirten Harmancı, "Lefkoşa içerisinde böyle bir durum benim için büyük bir derttir. Yasalar çerçevesinde biz bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağız fakat sadece şüphelerle hareket ederek birilerini suçlarsak iş hükümdarlığa döner ve olay Mehmet Harmancı'nın gördükleri görmedikleri, beğendikleri beğenmedikleri diye bir hal alır ve biz bunu asla istemeyiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.