LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Başbakanlık ışıklarında yeni düzenleme bugünden itibaren devrede

Başbakanlık ışıklarında yeni düzenleme bugünden itibaren devrede

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Trafik Dairesi tarafından, Lefkoşa Başbakanlık kavşağında bulunan trafik ışıklarına düzenleme getirildi

Yayın Tarihi: 27/10/16 07:28
okuma süresi: 3 dak.
Başbakanlık ışıklarında yeni düzenleme bugünden itibaren devrede
A- A A+
Başbakanlık kavşağındaki trafik ışıklarında iyileştirmeye gidiliyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Trafik Dairesi tarafından, Lefkoşa Başbakanlık kavşağında bulunan trafik ışıklarına düzenleme getirildi.

Pilot olarak uygulanacak olan düzenlemede, Başbakanlık kavşağı trafik ışıklarının sinyalizasyonu, güvenliği arttırmak ve daha etkin bir farkındalık yaratmak amacı ile çağdaş ülkelerin kullandıkları bir şekle getirildi.

Bugünden itibaren devreye giren düzenlemeyle, trafik ışıklarının pozisyonuna göre, 300 m. geriden fark edilecek bir şekilde ışıklandırıldı. Yenileme ile birlikte, Başbakanlık kavşağında seyreden araç sürücüleri, trafik ışıklarını 300 m. geriden dahi fark edebilecekler.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, yeni düzenleme ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, şehir içi trafiğin daha güvenli hale getirilebilmesi amacı ile, Trafik Dairesi uzmanlarının yaptıkları araştırma sonucunda, yeni ve çağdaş bir uygulamanın, pilot olarak uygulamaya başlama kararı aldıklarını belirtti.

Bakan Dürüst, trafiğin en yoğun olduğu ve ayrıca küçüklü büyüklü birçok kazanın yaşandığı, Başbakanlık trafik ışıklarının, ilk uygulama bölgesi olarak belirlediklerini, bu uygulamanın ardından yapılacak istatistikler ile de olumlu bir sonuç elde edilmesi halinde, gerekli olan diğer trafik ışıklarına da uygulanacağının altını çizdi.

"Sadece şehirlerarası yolların güvenliğini arttırmaya yönelik değil, şehir içi trafiğinin de rahatlatılması ve daha fazla güvenli hale getirilebilmesi için araştırmalar ve çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Trafikte güvenliği sağlamak, toplumsal huzuru da beraberinde getirir inancıyla, açılımlarımızı ve çalışmalarımızı bu yönde geliştiriyoruz" diyen Bakan Dürüst, "pilot olarak uygulamaya aldığımız yeni düzenlemenin ardından, alınacak olan geri dönütler ile birlikte, güvenliğin arttırılması gerekli olan kavşaklara da uygulayacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.