LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

"Çorabını Gey da Gel" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

"Çorabını Gey da Gel" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

LTB Gençlik Meclisi 21 Mart Dünya Down Sendromu gününde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi

Yayın Tarihi: 22/03/17 13:14
okuma süresi: 2 dak.
"Çorabını Gey da Gel" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Gençlik Meclisi bünyesindeki Engelsiz Gençlik Masası'nın, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında düzenlediği "Çorabını Gey da Gel" adlı farkındalık yürüyüşü, sivil toplum örgütleri, kurum, kuruluş ve yurttaşların da katılım ile renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikte giyilen renkli çoraplarla down sendromunun gerçek sevgiye engel olmayacağı mesajı verildi. Dereboyu trafik ışıklarında saat 19:00'da başlayan yürüyüş, (eski Pronto önü) çemberine kadar devam etti. Yürüyüşte taşınan "Tıpkı sizin Gibiyiz", Benim Sevgim Dünyaya Yeter", "Dünya Farklılıklarla Güzel", "Farkındayız", "Eğitim Hakkımızdır","+1 Farkla" pankartları ile toplumun diğer bireylerinden farklı olmadıkları, sadece biraz daha özel ilgi istedikleri mesajı verildi. Etkinlik LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın konuşmasının ardından müzik dinletisiyle tamamlandı.

HARMANCI: "FARKINDALIK ASLINDA NORMAL OLANDIR"

Etkinlikte konuşma yapan LTB Başkanı Harmancı "farklılıklar aslında normal olandır" diyerek farklılıkları kabul ederek sevgiyle yürümenin normal olduğunu belirtti. Başkan Harmancı, kromozon sayısı, etnik köken, dil, doğum yeri, ırk farketmeksizin bütün dünyanın tüm renklerinin kardeş olduğunu ve bu renklerin kardeşliği ile gerçek barışın yaşam bulabileceğini kaydetti.

Başkan Harmancı, Dünya Down Sendromu Günü kapsamında farklı olanın normal olduğunu kabul ederek biraraya gelen ve seslerini yükselten herkese teşekkür etti. LTB Genclik Meclisi bünyesindeki Engelsiz Gençlik Masası'nın küçük bir hedefle yola çıkarak, yüzlerce insanı tek bir hedef doğrultusunda bir araya getirmesinin önemine vurgu yapan Başkan Harmancı özverili çalışmalarından dolayı LTB Gençlik Meclisi ve Engelsiz Gençlik Masası üyelerine teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.