LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Çağlayan'da festival coşkusu açık hava sineması ile başladı

Çağlayan'da festival coşkusu açık hava sineması ile başladı

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB)nin evsahipliğinde,Gençlik Dairesi ve 7 kültür-sanat derneğinin katkılarıyla 21-27 Ağustos tarihleri arasında Çağlayan Parkı'nda yer alan "11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali" film gösterimi ile başladı.

Yayın Tarihi: 22/08/17 11:10
okuma süresi: 3 dak.
Çağlayan'da festival coşkusu açık hava sineması ile başladı
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB)nin evsahipliğinde,Gençlik Dairesi ve 7 kültür-sanat derneğinin katkılarıyla 21-27 Ağustos tarihleri arasında Çağlayan Parkı'nda yer alan "11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali" film gösterimi ile başladı. 21 Ağustos Pazartesi gecesi "Çağlayan Sinema Geceleri" kapsamında gösterilen "Esir Hayat" ile başlayan bir haftalık festival coşkusu 23 Ağustos Çarşamba gecesi Dereboyu'ndaki kortej yürüyüşü, Çağlayan Parkı'ndaki açılış töreni ve dans/müzik gösterileri ile sürecek.

PATLAMIŞ MISIR EŞLIĞINDE AÇIK HAVADA SINEMA KEYFI

Bir zamanlar Çağlayan bölgesinin vazgeçilmez eğlence mekanlarından olan ve Kıbrıs Türk toplumunun kültürünün önemli unsurlarından olan sinema geleneğini tekrar yaşatabilmek adına ikinci kez festival programına konan "Çağlayan Sinema Geceleri" Ömer Lütfi Akad'ın yönettiği,Tarık Akan ve Perihan Savaş'ın başrollerini paylaştığı 1974 yapımı duygusal/dram "Esir Hayat" ile başladı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın da izlediği film gösteriminde sinemaseverler patlamış mısır eşliğinde açık havada film izleme nostaljisini yaşadı. Sinema geceleri bu gece (22 Ağustos Salı) gösterilecek Tamer Garip'in yönettiği "Dr.Dilara" filmi ile sürecek.

BÜYÜK AÇILIŞ 23 AĞUSTOS SAAT 21:00'DE ÇAĞLAYAN PARKI'NDA

Her yıl daha da genişleyerek devam eden Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali'nin dans gösterileri ve müziği kapsayan sahne gösterileri programı 23 Ağustos Çarşamba gecesi Çağlayan Parkı'nda yer alacak açılış töreni ile başlayacak. Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün de katılacak.

Farklı kültürler danslarıyla Lefkoşa sokaklarında olacak

Tören öncesinde İspanya,Güney Kore, Meksika,Türkiye ve ülkemizden halk dansları ekipleri ile modern dans topluluklarının katılımı ile geleneksel hale gelen kortej yürüyüşü yapılacak.Ekiplerin katılımıyla 19:30'da Dereboyu'nda başlayıp Çağlayan Parkı'nda sona erecek kortej yürüyüşü yine farklı kültürleri Lefkoşa sokaklarına taşıyacak.

Festival çerçevesinde yapılacak Streetball Turnuvası ise 24-25 Ağustos tarihlerinde Çağlayan Parkı'ndaki basketbol sahasında saat 18:00'de yer alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.