LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

LTB Başkanı Harmancı, Avrupa Parlamentosu heyeti ile görüştü

LTB Başkanı Harmancı, Avrupa Parlamentosu heyeti ile görüştü

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, dış ilişkiler konusundaki aktif politikasını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 21/10/17 15:12
okuma süresi: 2 dak.
LTB Başkanı Harmancı, Avrupa Parlamentosu heyeti ile görüştü
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, dış ilişkiler konusundaki aktif politikasını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Brüksel'de önemli temaslarda bulunan Başkan Harmancı bu kez Avrupa Parlamentosu'na bağlı ECR (Avrupa Muhafazakarları ve Reformistleri Siyasi Grubu) heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi.

LTB'den verilen bilgiye göre, Batı İngiltere Avrupa Parlamentosu Muhafazakârlar Üyesi ve ECR Başkan Yardımcısı Geoffrey van Orden ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Hans Olaf Henkel ile LTB Binası'nda görüşen Başkan Harmancı, hem yerel yönetimlerdeki vizyonu ortaya koydu, hem de dış politika konusundaki bakış açısını iki diplomata aktardı.

Harmancı: "Lefkoşa'nın kuzeyine daha çok yoğunlaştırması gerektiğini aktardık"

Görüşme ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Harmancı, LTB'nin Lefkoşa Rum Belediyesi ile olan ilişkilerini, Avrupa Komisyonu'ndan beklentilerini ve sürdürülen iki toplumlu projeleri ortaya koyduklarını ifade ederek, Lefkoşa'nın bölünmüşlükten kaynaklanan dezavantajlarını sıraladığını dile getirdi.
Başkan Harmancı, Avrupa Komisyonu'nun bütçe olanaklarını bütçe olanaklarını Lefkoşa'nın kuzeyine daha çok yoğunlaştırması gerektiğini aktardığını belirten Başkan Harmancı, olası bir çözümde her iki taraf arasındaki farkların azaltılmasının önemine işaret ettiğinin altını çizdi.
İki diplomatın yapılan çalışmaları takdir ile karşıladıklarını ve bugüne kadar olan süreci izlediklerini görüşmede belirttiğini söyleyen Başkan Harmancı, ilişkilerin Brüksel'de devam etmesi konusunda mutabık kalındığını sözlerine ekledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.