LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Lefkoşa'da Atatürk'ü anma programı düzenlendi

Lefkoşa'da Atatürk'ü anma programı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Lefkoşa'da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program ile anıldı.

Yayın Tarihi: 10/11/17 15:56
okuma süresi: 4 dak.
Lefkoşa'da Atatürk'ü anma programı düzenlendi
A- A A+
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Lefkoşa'da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program ile anıldı.

Anma programına, Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Sibel Siber, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, askeri erkan, elçilik yetkilileri ve diğer yetkililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, KTBK adına Yüzbaşı Seracettin Özdil, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği adına 3. katip Ayşegül Akbal ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi korosu "Atam İzindeyiz" oratoryosunu sundu.

ÖZDİL

KTBK adına Yüzbaşı Seracettin Özdil yaptığı konuşmada, Atatürk'ün hayatını, başarılarını, liderlik özelliklerini anlattı.

Atatürk'ün tüm hayatı boyunca asker ve devlet adamı olarak üstün liderlik sergilediğini söyleyen Özdil, ileriyi görerek, kararlılıkla attığı adımların başarıyı getirdiğini ifade etti.

Atatürk'ün Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Sakarya Meydan Muharebesi'ndeki başarılarını anlatan Özdil, dehasını yansıtan özelliklerine vurgu yaptı.

Özdil, Atatürk'ün yok olmaya direnen bir toplumun içine doğduğunu, aldığı eğitim ve yaşadığı dönemi analiz yeteneğinin, gelecekteki başarılarının temelini oluşturduğunu belirtti.

Atatürk'ün her zaman milletiyle içi içe yaşadığını, milleti ve vatanına derin bir sevgiyle bağlı olduğunu belirten Özdil, "Atatürk çağının ilerisinde bir Başkomutan ve devlet adamıdır" diye konuştu.

Özdil, Atatürk'ün yapmayacağı şeyleri asla söylemediğini, söylediklerini de her zaman yaptığını vurguladı.

AKBAL

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği adına 3. Katip Ayşegül Akbal, "Bugünü yas günü değil, onun mücadelesini daha iyi anlamak, mirasına minnetimizi ifade etmek ve eserlerini daha ileriye götürmek için değerlendirmek gerektiğinin bilincindeyiz" dedi.

Atatürk'ün nadir bir dahi, büyük devlet adamı olarak dünya liderlerine örnek olduğunu söyleyen Akbal, ölümünün ardından dünya liderlerinin yaptığı açıklamaların bunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Vatanın içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatıp çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni hayata geçirdiğini dile getiren Akbal, Türkiye'nin dönemin en saygın devletleri arasında yer aldığını kaydetti.

Atatürk'ün milletler arası kardeşlik olgusuna verdiği öneme değinen Akbal, "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikasının temelini oluşturduğunu belirtti.

ATAÖV

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv de Atatürk'ün Türk milletinin tarihine yön verdiğini, Türk milletini çağdaş hale getirdiğini, Kıbrıslı Türklere de ışık tuttuğunu söyledi.

Ataöv, Kıbrıs Türk halkının Atatürk ilkelerinin benimseyicisi ve uygulayıcısı olduğuna işaret etti.

Gençlere seslenen Ataöv, "Onun izinden ayrılmadan bizi başarıya taşıyacak olan sizlersiniz" dedi.

Konuşmaların ardından Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi korosu "Atam İzindeyiz" oratoryosu izlendi.

Etkiliğin ardından, Dışişleri Bakanlığı himayelerinde ve YDÜ ev sahipliğinde, YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi' girişinde açılan, "Said Arif Terzioğlu Atatürk Fotoğraf ve Belgeleri Seçkisi" isimli sergi gezildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.