GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

Oktay Kayalp: "Çözüm öncesi Maraş"

Oktay Kayalp: "Çözüm öncesi Maraş"

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Kıbrıs Postası'na gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde Kapalı Maraş ile ilgili bazı fizibilite çalışamalarının bütünlüklü çözüm öncesinde yapılabileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 03/04/14 09:35
okuma süresi: 5 dak.
Oktay Kayalp: "Çözüm öncesi Maraş"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Mağusa Belediye'sinin medyadaki görünülürlüğü ile ilgili Kıbrıs Postası'nın gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayalp, "Zaman zaman tarafınızca eleştirildiğimiz de oldu, bizim göremediğimiz ancak basının yakaladığı veya yanlış gördüğü konularla ilgili bizi uyarması, bizim açımızdan son derece değerlidir" dedi.

Mağusa Belediyesi'nin Kıbrıs Türk belediyeciliğine birçok ilkler katmış ve öncülük yapmış bir belediye olduğuna vurgu yapan Oktay Kayalp, özellikle sosyal belediyecilik alanında üretilen projelerin birçoğunun Mağusa Belediyesi'nden çıktığını, bundan sonra da yerel yönetim anlayışına yenilikler katmaya devam edeceklerini ifade etti.

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Kıbrıs Postası'nı ziyaret ederek, Kıbrıs Postası sahibi Polat Alper, Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat ve Haber Müdürü Canan Onurer ile görüştü.

Mağusa kenti için büyük bir öneme sahip olan Kapalı Maraş konusunda değerlendirmelerde bulunan Kayalp, Kapalı Maraş'ın bütünlüklü bir çözüm ile eski sahiplerine verilmesinin Kıbrıs Türk ve Türkiye'nin genel siyaseti olduğunu ifade ederek, bu siyaseti doğru bulduğunu açıkladı.

"Maraş ile ilgili çalışmalar çözüm öncesinde başlatılabilir"

Kapalı Maraş'ın çok kötü durumda olduğunu belirten Kayalp şunları kaydetti:

"Maraş deforme olmuş durumdadır. İnsanların yaşayabileceği noktaya gelebilmesi için en az beş yıl gerekiyor. Bir çözüm olacaksa, Maraş çözüm olan günden beş yıl sonra yerleşime açılabilir.

Benim önerim , Kapalı Maraş ile ilgili, çözüm olmadan da bazı ön çalışmaların karşılıklı olarak başlatılabileceği yönündedir.

Bir fizibilite çalışması bir buçuk ile 2 yıl arası sürer. O nedenle bütünlüklü çözüm öncesinde iki tarafın işbirliği ile bazı pratik çalışmaların yapılabileceğini düşünüyorum."

Mağusa Rum Belediyesi ile "Maraş" deklerasyonu...

Mağusa Rum Belediyesi Başkanı Alexis Galanos'un Kapalı Maraş konusunda bir çalışmanın başlaması konusunda kendisiyle hemfikir olduğunu kaydeden Kayalp, bu çalışmaların başlatılması amacıyla Alexis Galanos ile bir deklerasyon imzaladıklarını hatırlattı.

Kapalı Maraş bölgesinin, altı buçuk kilometrelik kıyı şeridi olan ve 25 bin insanın yaşadığı Mağusa'ya ekonomik olarak ciddi zarar verdiğini vurgulayan Kayalp, uluslararası yardım alınabilirse Maraş'ın fizibilite edilmesi yönünde çalışmaların başlatılabileceğini kaydetti.

"Esas olan Kıbrıs Sorunu'nun çözümüdür"

Mağusa Rum Belediye Başkanı Galanos'un Maraş'ın hemen BM'ye devredilmesi yönünde bir görüşü olduğunu belirten Kayalp, bu konuda Galanos ile aynı fikirde olmadığını söyleyerek, "Maraş konusu Kıbrıs Sorunu'nun bütünlüklü çözümünün önüne geçmemelidir. Çünkü esas olan Kıbrıs Sorunu'nun çözümüdür. Bütünlüklü çözümü yavaşlatacak veya engelleyecek herhangi bir girişim doğru olmaz" şeklinde konuştu.

"Mağusa Belediyesi'nin uluslararası meşrutiyeti onaylanmıştır"

Mağusa Rum Belediyesi ile imzalanan deklerasyon ile Mağusa Belediyesi'nin uluslararası meşrutiyetinin de onaylandığının altını çizen Kayalp, deklerasyonun ardından Mağusa Belediyesi'ne olan uluslararası ilginin ciddi şekilde arttığını belirtti.

"Mağusa Belediyesi öncü belediyedir"

Kayalp, Mağusa Belediyesi'nin son yirmi yılda Kıbrıs Türk belediyeciliğinde birçok ilke imza atmış, öncülük yapmış bir belediye olduğunu ve özellikle sosyal belediyecilik alanında üretilen projelerin birçoğunun Mağusa'dan çıktığını kaydederek, bundan sonra da yerel yönetim anlayışına yenilikler katmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kıbrıs Postası'na teşekkür, sosyal medyaya eleştiri...

"Mağusa Belediyesi'nin medyadaki görünülülürlüğü ile ilgili kurumunuzun gösterdiği ilgiden memnunuz. Çalışmalarımızın Kıbrıs Türk kamuoyuna aktarılması yönünde, Kıbrıs Postası'nın gösterdiği ilgiye teşekkür ederiz. Zaman zaman tarafınızca eleştirildiğimiz de oldu, bizim göremediğimiz ancak basının yakaladığı veya yanlış gördüğü konularla ilgili bizi uyarması, bizim açımızdan son derece değerlidir" diyen Kayalp, arada sırada sosyal medyada kendisine veya Mağusa Belediyesi'ne yöneltilen eleştirilerin etik değerleri aştığından yakındı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.