GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Uluslararası Mimarlık Eğitimi Konferansı DAÜ'de başladı

Uluslararası Mimarlık Eğitimi Konferansı DAÜ'de başladı

"Mimarlık Eğitiminde Konuşulmayan Konular" başlıklı uluslararası konferans Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde başladı.

Yayın Tarihi: 03/04/14 11:27
okuma süresi: 2 dak.
Uluslararası Mimarlık Eğitimi Konferansı DAÜ'de başladı
A- A A+

DAÜ Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve eş başkanlıklarını DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ile Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek'in üstlendiği konferans, 21 ülkeden katılımla gerçekleştiriliyor.

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda, "farklı ortamlar", "dinamik felsefe" ve "çelişkili eğitim" temalarıyla iki gün sürecek konferansta 50 bildiri sunulacak.

Konferansta, ABD Ulusal Mimarlık Akreditasyon Kurulu (NAAB) Başkanı Prof. Theodore Landsmark, Birleşik Krallık Mimarlık Enstitüsü (RIBA) Eğitim Direktörü Prof. David Gloster ve Oxford'da düzenlenen Mimarlık Eğitimi Konferansı Başkanı Prof. Susan Roaf,Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Manuel Couceiro Da Costa ve Avrupa Mimarlık Okulları Başkanları Ağı (ENHSA) Direktörü Doç. Dr. Constantin Spiridonidis gibi isimler davetli konuşmacı olarak yer alıyor.

4 paralel oturumda gerçekleştirilecek olan konferansta, gerçek dünya ile mimarlık eğitimi ilişkisi içinde medyanın etkisi, yoksullar için çalışma ve tasarım, afet yönetimi, enerji tüketimi, enerji maliyeti ve yeni mimarlık eğitimi metotları ele alınıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.