GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

CapitalBank Mağusa'da

CapitalBank Mağusa'da

Capital Bank, dördüncü şubesini, Mağusa'da, İsmet İnönü, Salamis yolu üzerinde açtı.

Yayın Tarihi: 12/04/14 09:46
okuma süresi: 3 dak.
CapitalBank Mağusa'da
A- A A+

Açılışta konuşan CapitalBank Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun, "Sıfırdan bir banka kuruyor olmanın getirdiği zorlukların yanında, sağlam temellere dayanan, sürdürülebilir sağlıklı büyümeye uygun bir banka olmak yolunda çalışıyor ve kısa sürede bankacılık sektöründe hizmet farkımızı hissettireceğiz." dedi.

"Ödediğimiz vergi de artıyor"

Arhun, konuşmasında, arzu edilen büyüme paralelinde, devletin de artan bir şekilde vergisini aldığını ve bir yıl içinde toplam 2,5 milyon TL vergi ödeyip ülkemiz ekonomisine ve kalkınmasına destek sağladıklarını söyledi.

Arhun, konuşmasında, KKTC finans sektöründe, vatandaşların birikimlerini en iyi şekilde değerlendirerek, özel teşebbüslere teşvik sağlamak, mali destek sağlayıp katkı koymak, ayni zamanda ülkemizin, sürdürülebilir ekonomisine ve kalkınmasına destek vererek, finansal piyasalarda denge ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olarak, gençlerimize istihdam imkanı yaratarak, devletin iş yaratma yükünü de paylaşarak, hem ülke istihdamına hem de gayri safi milli hasılasına katkıda bulunduklarını belirtti.

AKAÇALI: "Mevduatın yüzde 85'i iç piyasaya"

Akaçalı konuşmasında, toplanan mevduatın, %85'ini yerel iç piyasalarda kredi olarak geri vererek, mevduatların yatırıma dönmesine ciddi katkı sağladıklarının da altını çizdi.

Akaçalı konuşmasında, "Banka yönetimini 11 Temmuz 2012 tarihinde devraldıktan sonra aktif büyüklüğümüz % 1275 artarak 16 milyon TL'den 204 milyona TL'ye, özkaynağımız %600 artarak 2 milyon 500 bin TL'den 15 milyon TL'ye, mevduatlarımız %1430 artarak 12 milyon TL'den 172 milyon TL'ye, kredilerimizi %7250 artarak 2 milyon TL'den 145 milyon TL'ye çıkarmış bulunmaktayız.

Topladığımız mevduatın krediye dönüşme oranı %80'dir. Tahsili Geçikmiş Alacak(TGA) sektör ortalaması %7 iken bankamızda bu oran binde 7'dir."

"CapitalBank'ın Başarısındaki sır"

Akaçalı, konuşmasında, bir bankanın başarılı olmasında sermaye yapısı, sermayedarının gücü, ekip ve insan kalitesi gibi unsurlar başrol oynuyor. CapitalBank olarak en büyük avantajımız, sermayedarımızın gücü ve desteğinin yanında, genç, dinamik, hırslı, başarı odaklı bir ekibe sahip olduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.