GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

"Yerli üretimin teşvik edilip desteklenmesi yönünde ne gerekiyorsa yapılacak"

"Yerli üretimin teşvik edilip desteklenmesi yönünde ne gerekiyorsa yapılacak"

Gazimağusa bölgesinde faaliyet gösteren bazı sanayi işletmelerine ziyaret gerçekleştiren Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bir süre önce Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile imzaladıkları protokol uyarınca, yurt dışına ihraç edilecek gıda ürünlerin tahlillerinde kolaylık yapılmasına yönelik uygulama başlattıklarını anımsatarak, yerli üretimin teşvik edilip desteklenmesi yönünde ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 13/04/14 10:37
okuma süresi: 3 dak.
"Yerli üretimin teşvik edilip desteklenmesi yönünde ne gerekiyorsa yapılacak"
A- A A+

Sağlık Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Gazimağusa Milletvekilleri Erkut Şahali ve Arif Albayrak ile Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert'in de hazır bulunduğu ziyaretlerde Bakan Gülle, yapılan çalışmalar, ihracatta karşılaşılan bazı bürokratik sıkıntılar ve üretilen ürünler hakkında bilgi aldı.

İlk ziyaret Arsal Gıda Sanayi 'ye gerçekleştiren Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, işletmenin kurucusu Hüseyin Arsal'dan bilgi aldı.

Ürünler İngiltere ve Türkiye piyasalarına da ihraç ediliyor…
Arsal Gıda Sanayi'nin 1980 yılında evde bikla üreterek faaliyete başladığını anlatan Hüseyin Arsal, geçen 34 yıllık zaman zarfında, işletmenin ürün çeşitliliğini artırdığını ifade ederek, şu an itibarıyla turşu, bikla, reçel, macun, donmuş gıda ve zeytin yağı gibi pek çok ürün ürettiklerini ve yurt dışına ihraç ettiklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Gülle de, bir süre önce Ülkede gıda ürünleri alanında üretim yapan sanayi işletmelerine başlattığı ziyaretler kapsamında, Mağusa bölgesinde faaliyet gösteren Arsal Gıda Sanayi'ne ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Ziyaretlerde, ülkede son derece çağdaş ve modern sanayi tesislerinin olduğunun görmekten büyük bir keyif aldığını kaydeden Bakan Gülle, yerli üretimin teşvik edilip desteklenmesi yönünde ne gerekiyorsa yapılmasının gerektiğini söyledi.

Oza Kahve…

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Gazimağusa'daki ikinci ziyaretini Oza Kahve Ltd. işletmesine gerçekleştirdi.

Oza Kahve Direktör'ü Umut Oza ve işletmenin kurucusu Ergün Oza tarafından karşılanan Bakan Gülle, Oza Kahve'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Oza Kahve'nin 1984 yılında 15 metrekarelik bir imalathanede faaliyetlerine başladığını anlatan Umut Oza, işletmenin bugün bin 300 metre karelik ve AB standartlarına uygun, otomasyon ve hijyenik koşullara sahip bir tesiste faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Oza Kahve'nin Kıbrıs'ın dışında yurt dışına da ürünlerini ihraç ettiğini ifade eden Oza, kaliteli ve standartları yüksek üretim yapıldığında, yurt dışında pazar bulmanın olanaklı olduğunu kaydetti.

Yurt dışına ihraç edilecek ürünlerin tahlillerinde kolaylık…

Sağlık Bakanı Gülle de yaptığı konuşmada, Oza Kahve'nin dünya standartlarında bir tesise sahip olduğunu ve burada yüksek kalitede ürünler ürettiğini gördüğünü belirterek, Sağlık Bakanlığının, Kıbrıs Türk Sanayi Odasıyla bir süre önce imzaladığı protokol uyarınca, yurt dışına ihraç edilecek ürünlerin tahlillerinde bir takım kolaylıkların yapılacağını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.