GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 8 dak.

Oktay Kayalp: "Birikimim Mağusa'ya"

Oktay Kayalp: "Birikimim Mağusa'ya"

Mağusa Belediye Başkanı ve CTP-BG Başkan adayı Oktay Kayalp, uzun yıllardır sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevinden dolayı büyük bir yerel yönetim birikimi olduğunu kaydederek "Bu birikimimi bir süre daha Mağusa'ya harcamayı uygun buluyorum" dedi.

Yayın Tarihi: 16/04/14 11:49
okuma süresi: 8 dak.
Oktay Kayalp: "Birikimim Mağusa'ya"
A- A A+

Son döneminde hayata geçirdiği ve geçirmek üzere adım attığı projelerle ilgili bilgi veren Kayalp, Mağusa için hayatî olan Kanalizasyon Master Planı'nın yapıldığını, işlerin aksamadan tamamlandığını, yeni dönem için ise tüm kanalizasyon çalışmalarını bitirmeyi öngördüklerini söyledi.

Mağusa'nın sosyal hayatıyla ilgili de ciddi projelere imza attığını söyleyen Oktay Kayalp, bu çerçevede bir spor tesisi olan Mağusa Arena'nın ve Kültür Sanat Merkezi olan Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi'nin tamamlanarak halkın hizmetine girdiğine dikkat çekti.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Mağusa Belediye Başkanı ve CTP-BG Başkan Adayı Oktay Kayalp, 29 Haziran tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimde, partisinin kararı çerçevesinde yeniden Mağusa Belediyesi Başkanlığı'na aday olduğunu anlatarak, "Kendi açımdan ise Mağusa'da daha tamamlamayı öngördüğüm işler var. Bu kadar yıllık yerel yönetim birikimim var. Bu birikimimi bir süre dahaMağusa'ya harcamamın uygun olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Son dört yıllık görev süresince hayata geçirdiği projelerle ilgili bilgi veren Kayalp, başlattıp da önümüzdeki süreçte tamamlamayı öngördüğü projeleri de anlattı.

"Kanalizasyon Master Planı tamam"

Kayalp şunları kaydetti: "Son dört yılda Mağusa'da hayat bulan en büyük proje, kentin artık kanalizasyon şebekesine sahip olmasıdır.

Mağusa'da kanalizasyon master planı yapıldı. Şu anda kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki 4 yılda tamamlanması öngörülüyor. Mağusa'nın yağmur suyu drenajları da var bu master planı içinde. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı ise önümüzdeki iki yılda tamamlanacak. Ancak belirtmek isterim ki, bunlar gecikmiş projeler değildir. Bunlar Kanalizasyon Master Planı'nda zamanlaması belli olan projelerdir. Su, kanalizasyon ve yağmur suyu master planında, tarihler belirlenmiştir ve belirlenen tarihlerde belirlenen işlerin bitmesi öngörülüyor. Mağusa'nın içme suyu şebekesinin %100'ü tamamlanmıştır. Yeni içme suyu şebekesi devrededir şu anda. Ayrıca, yaklaşık 6 km'lik yağmur suyu drenajı yaptık."

"Geçen haftaki yağış, Güzelyurt'ta sele neden olan yağış kadardı"

Geçtiğimiz hafta Mağusa'da yağan ve bazı bölgelerde büyük su birikintilerine sebep olan şiddetli yağış ile ilgili de konuşan Kayalp, dört buçuk saat süren yağışın, Güzelyurt Bölgesi'nde sele neden olan yağış kadar olduğunu belirterek, belediye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yarım saat içinde tüm yolların trafiğe açıldığını, 2 saat içinde ise tüm sıkıntıların aşıldığını ifade etti.

Spor Tesisi, Mağusa Arena tamamlandı

Altyapı projelerinin yanı sıra, insanların sosyal alanda hayatlarını etkileyecek ciddi projeler yapıldığını kaydeden Kayalp, bu çerçevede, Mağusa Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi'ni (MAGEM) bütünleyen bir spor tesisi olan Mağusa Arena'nın tamamlandığını söyledi. Gençlerin spor ve çeşitli aktiviteler yapmasına olanak sağlayacak Mağusa Arena'nın tamamen belediye bütçesinden karşılandığını ve bunun için dört buçuk milyon Türk Lirası harcandığını belirtti.

Kültür ve Kongre merkezi hizmette...

Kültür ve sanat merkezi olan Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi'nin de tamamlandığını anlatan Kayalp, bu salonun gerek kalite gerek kapasite gerekse fonksiyon açısından dünya standartlarında olduğunu kaydetti. Kayalp, 17 milyon Türk Lirası'na mal olan bu merkezin Mağusa'nın ve tüm Kıbrıs'ın hizmetinde olduğunu söyledi.

MAGEM yakında Maraş'ta...

Salamis Yolu'nda hizmette olan MAGEM'in 15-20 gün içinde Maraş Bölgesi'nde de hizmete gireceğini belirten Kayalp, her noktaya eşit hizmet verme stratejisiyle MAGEM'i Maraş'ta da açmayı uygun bulduklarını anlattı.

Gençlik ve kadın çalışmaları aynı yerde

Oktay Kayalp, Mağusa Kadın Merkezi'nin (MAKAMER) de kurulduğunu ifade ederek, "MAKAMER Projesi, kadınlara ev ekonomisine katkı koyacak etkinlik fırsatları sunmanın yanı sıra, kadınların arzu ettikleri alanlarda bilgilendirme toplantıları düzenlemeyi amaçlayan geniş kapsamlı bir projedir. MAKAMER ile ilgili bölümler MAGEM binasında bulunuyor. Dolayısıyla, gençlik çalışmaları ile kadın çalışmaları aynı noktada yürüyecek" dedi.

"Belediye Binası ISO Kalite Belgesi'ne layık görüldü"

Mağusa Belediye Binası'na da yaklaşık iki milyon Türk Lirası harcanarak yenilendiğini söyleyen Kayalp, binanın yüzde yüz yenilendiğini ve Mağusa'nın hem fiziki hem de teknolojik olarak çağdaş bir belediye binasına kavuştuğunu vurguladı. "Belediye binasını ısıtma-soğutma sistemlerinden, bilgisayar ve telefon sistemlerine ve yangın sistemlerine kadar, çağdaş modern bir bina haline getirdik. Vatandaşa daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilecek dizaynlar yaptık" diyen Kayalp, belediye binasında yapılan bu yenilenmeden dolayı ISO Kalite Belgesi'ne layık görüldüklerini söyledi.

Hayvan Barınağı bir ay içinde hazır...

Mağusa'da dikkat çeken bir konu olan sokak hayvanları nüfusundaki artış konusunda da kolları sıvadıklarını belirten Kayalp, barınak projesinin hazır olduğunu ve gerçekleşecek ilk Belediye Meclisi toplantısında onaylanarak inşaatın başlayacağını söyledi. Kayalp, "Hayvan barınağı arıtma tesisi yanında olacak. Çünkü orada ofis olarak kullanılabilecek ve bize ait olan boş bir binamız var. Ayrıca orada elektrik ve su ile ilgili altyapı da var. Yerleşim birimlerinin biraz dışında olması ve tellenmiş ve güvenli bir alan olması nedenleriyle de orayı barınak için uygun bulduk. Tahmin ederim ki bir ay içinde hayvan barınağımız da tamamlanmış olur" şeklinde konuştu.

"Tatlı su balıklarının ölümü ile ilgili iddialar yalan!"

Geçtiğimiz hafta Çanakkale Göleti'nde meydana gelen tatlı su balıklarının ölmesi ve bu konuda ortaya atılan iddiaları da yanıtlayan Kayalp şu şekilde konuştu:

"Gölete kanalizasyondan pis su akıtıldığı ya da arıtma tesisinden kimyasal içeren su akıtıldığı yönündeki iddialar tamamen yalandır. Biz kanalizasyon tesisi ile ilgili, gerek arıtma tesisi içindeki laboratuvarda gerekse devlet laboratuvarında sürekli tahliller yapıyoruz. Herhangi bir kimyasalın göle sızması mümkün değildir.

Şu anda gölde, kanalizasyonun döküldüğü noktada binlerce balık var. O balıklar sivrisinek lavralarını yer. Havalar ısınmaya başlamasına rağmen Mağusa'da sivrisinek sorunu henüz yaşanmadı. Bunun nedeni de göldeki balıklardır."

"Gölette doğal hayat aktif olarak devam ediyor"

"Çanakkale göleti iki bölümdür. Birincisi barajın ön tarafıdır ki biz suyu oraya veriyoruz. Bir de karşı tarafı var, oraya da motorlarla su basılıyor. Basılan su yeraltına emdirilerek kuyular güçlendiriliyor. Esas sıkıntı, havaların sıcak olması nedeniyle suyun buharlaşmasının hızlı olması ve yağmur azlığı nedeniyle de emilmenin de fazla olmasıdır. Bu nedenlerden ötürü, su seviyesinin çok hızlı düşmesi oksijen eksikliğine neden oldu. Şimdi oraya daha fazla su basıyoruz, balık ölümleri durdu. Suyun esas olarak aktığı bölümde ise doğal hayat aktif olarak devam ediyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.