GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

Oktay Kayalp'ten belediyenin durumuna ilişkin açıklama!

Oktay Kayalp'ten belediyenin durumuna ilişkin açıklama!

3 Temmuz'da resmi bir şekilde görevini İsmail Arter'e devreden Oktay Kayalp Mağusa Belediyesi ile ilgili değerlendirme yaptı. Kayalp'in değerlendirmesi şöyle:

Yayın Tarihi: 11/07/14 13:43
okuma süresi: 5 dak.
Oktay Kayalp'ten belediyenin durumuna ilişkin açıklama!
A- A A+

1994 yılında seçildiğim Gazimağusa Belediye Başkanlığı görevimden, 3 Temmuz, 2014 tarihi itibarıyla resmen ayrılmış bulunmaktayım. Öncelikle bu onurlu göreve gelen Sayın İsmail Arter'e tüm kamuoyu önünde bir kez daha başarılar dilerim. Gazimağusa'yı yönetmenin kolay bir görev olmadığı herkesin malumudur ancak, ben Sayın Arter'e mail ve idari açıdan son derece güçlü ve saat gibi çalışan bir sistem devretmiş olmanın iç huzuruyla görevimden ayrıldım.

Gazimağusa Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim 1994 yılında mali olarak kesin iflas durumunda, idari ve teknik kapasite bakımından çalışamaz halde ve en önemlisi de itibarsız bir kurum devralmıştım. Personelin geriye dönük birikmiş alacaklarını, piyasaya ödeme gücünün kat be kat üstünde borçları ve en önemlisi sosyal sigorta-ihtiyat sandığı ve vergi borçlarını önümde dağ gibi bulmuştum. Devraldığım Gazimağusa kentinin nüfusu 25 bin ve belediyenin personel sayısı 370 olarak görünmekteydi. Belediyenin sahip olduğu araçların yarısından fazlası gayrı faal ve bütününe yakını ise 1974 öncesinden kalmaydı.

30 Haziran, 2014 itibarıyla nüfusu 45 BİN olan kentimize hizmet etmekle yükümlü Gazimağusa Belediyesi'nin durumuna ilişkin bazı rakamları aşağıda vermekte büyük yarar görmekteyim.

Personel Durumu:

Memur

58

İşçi

212

Özel ve Tüzel kişilerden sağlanan hizmet alımları

70

TOPLAM

270 + 70

MALİ DURUM

Sosyal Sigorta Borcu

0

İhtiyat Sandığı Borcu

0

Vergi Borcu

0

TOPLAM

0

Gazimağusa Belediyesi'nin vadelendirilmiş ve ödeme planı yapılmış olan borç durumu aşağıdaki gibidir:

Kıdem Tazminatları (emekli olan 5 personel)

738,131

Piyasaya ödemesi yapılıp henüz tahsil edilmemiş çekler

3,106,316

Banka Bakiyesi

2,799,628

Vakıflar Bankası'na 3 yıl vadeli aylık 100 bin TL geri ödemeli kredi

2,700,000

Projelerin bekleyen hak edişleri

1,450,000

TOPLAM

10,794,075

Gazimağusa Belediyesi'nin faturalandırılmış ve tahsil edilmesi gereken alacakları ile diğer alacakları aşağıdaki gibidir.

Haziran ayı devlet katkısı

1,753,000

TC Yardım Heyeti'nden tahsisli

1,000,000

Belediye vergileri, hizmet bedelleri ve fatura karşılığı piyasa alacakları

24,500,000

TOPLAM

27,253,000

Bu tablolardan da anlaşılacağı gibi, Gazimağusa Belediyesi her türlü kaynağını olası en akılcı biçimde kullanma konusunda özel bir gayretle yönetilmiştir. Mali olarak çok güçlü konumda olup araç ve yapı envanteri bakımından da kusursuz durumdadır. Belediyenin bugün araç parkının tamamı yenilenmiş ve yedekli vaziyettedir. Herhangi bir aracın arızalanması durumunda hizmetlerde herhangi bir kesinti olasılığı yoktur. Yine Gazimağusa Belediyesi'nin envanterine kayıtlı Belediye Sarayı, Mağusa Arena, MAGEM tesisleri, Kültür ve Kongre Merkezi, Bakım-Onarım ve Mezbaha gibi bütün taşınmazları bir tamam faal durumdadır.

Son olarak belirtmek isterim ki, Gazimağusa Belediye personeli, işine sorumluluk ve disiplinle bağlı, çalışkan ve yüksek motivasyonla hizmet üreten bir kapasitededir. Belediyenin hizmet bedellerini tahsilat düzeyinin %90'lar dolayında olması, hem personel motivasyonu bakımından, hem de vatandaş memnuniyeti bakımından son derece önemli birer göstergedir.

Dileğim, böylesi bir kondisyonla devrettiğim Gazimağusa Belediyesi'nin bıraktığım noktadan daha ileriye gittiğini görmektir. Bu konuda talep edilmesi halinde bütün bilgim ve birikimimle yardıma hazır olduğumun altını çizer kamuoyuna saygılarımla duyururum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.