GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Dernek Başkanı Ertan Ersan beraberindeki heyetle makamında ziyaret ettiği Belediye Başkanı Arter'i hem tebrik etti hem de 1956 ile 1974 yılları arasında şehit düşenlerin yer aldığı 8 ciltlik Şehitler Ölmez Albümü'nü takdim etti.

Yayın Tarihi: 16/07/14 15:07
okuma süresi: 2 dak.
Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti
A- A A+

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum örgütleri ile belediyeler arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Sivil toplumun katılımının sağlanmadığı projelerde zaafiyet yaşanabileceğini, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği ile her zaman istişare içinde olacağını belirten Arter, derneğin ülkedeki gerçekler sonucunda kurulduğunu ve saygın bir görev yürüttüğünü ifade etti. Tüm şehitleri rahmetle anan Belediye Başkanı Arter, hayatta olan gazilere ve şehit ailelerine de esenlikler diledi.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının yüzde 65'inin şehit ailesi olduğunu, 40 yılını dolduran derneğin 7 bin üyesi bulunduğunu söyleyerek, Gazimağusa'da da şehit eşi ve malül gazi olan çok üyeleri olduğunu söyledi. 500 şehit çocuğuna verilen Çanakkale Bölgesi'ndeki şehit arsalarının altyapılarının yapılması için bakanlığın çalışma yapacağı bilgisini veren Ersan, bölgenin temizliği konusunda da belediyeden yardım talep etti. 1956'dan 1974 yılına kadar 197 çocuk, 119 yaşlı kadın, 230 genç kadın, 730 genç erkek ve 513 de barış kuvvetleri mensubunun şehit verildiği bilgisini veren Ersan, şehitlerin haklarını korumak için çalıştıklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.