GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 8 dak.

Mağusa'nın festivali başlıyor!

Mağusa'nın festivali başlıyor!

Gazimağusa Belediyesi'nin bu yıl 18.'sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, bu yıl da kaliteli bir programla Kıbrıslıların karşısına çıkıyor.

Yayın Tarihi: 08/08/14 08:00
okuma süresi: 8 dak.
Mağusa'nın festivali başlıyor!
A- A A+

Ülkemizde kültür sanatta marka haline gelen ve yıllardır dünyaca ünlü starları Kıbrıs'a taşıyan Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali bu yıl 14-26 Ağustos tarihleri arasında Salamis Antik Tiyatro ve Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yine binlerce festival dostuyla bulaşacak.

FESTİVAL PROGRAMI

Açılış Konseri Şevval Sam'dan

18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, 14 Ağustos Perşembe günü Türkiye'nin ünlü sanatçılarından Şevval Sam'ın Salamis Antik Tiyatro'da vereceği muhteşem bir konserle başlayacak. Müzik kariyerine, 2006 yılında yayınladığı "Sek" adlı stüdyo albümüyle adım atan oyuncu ve ses sanatçısı Şevval Sam, 2007 yılında çıkardığı "İstanbul's Secrets" adlı ikinci albümüyle hayranlarını çok bekletmedi. 2008 yılında çıkardığı "Karadeniz" adlı 3. stüdyo albümüyle oyunculuk kariyerinin yanı sıra müzik kariyerini sürdüren Sam, 2010 yılında ise 70'lerin arabesk şarkılarını kendine has tarzıyla, yorumladığı "Has Arabesk" albümüyle sevenlerine güzel bir sürpriz yaptı. 2013 yılının Ağustos ayında ise iki yıllık bir ön hazırlığın ürünü olan "Tango" albümüne sıcak sesiyle hayat veren Sam, 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali'nin açılış konserinde sevenleri ile buluşacak.

Aydan Şener ve İlhan Şeşen "Bana Esmeyi Anlat" Müzikaliyle Kıbrıs'ta

18 Ağustos Pazartesi günü Tiyatro Kedi'nin, "Bana Esmeyi Anlat" adlı müzikal oyunu Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yer alacak. Dünyaca ünlü Alman oyun yazarı Ludwig Fulda'nın "Das Verlorene Paradies" adlı oyunundan uyarlanan "Bana Esmeyi Anlat" müzikali, konusuyla ve müziğiyle dünden gelen aşkları, acıları, ihanetleri, bugünkü duyguları, öfkeleri ve tutkuları anlatan bir oyun olmasıyla dikkat çekiyor. Başrollerini Aydan Şener ile İlhan Şeşen'in paylaştığı müzikalde, Hakan Altıner, Burçin Bildik ve Damla Cercisoğlu rol alıyor. Özgün bestelerin İlhan Şeşen'e ait olduğu müzikali uyarlayan ve yöneten ise Hakan Altıner.

Kıbrıs'ın Kuzey ve Güney Jazz Müzisyenleri Festivalde Bir Araya Geliyor

19 Ağustos Salı günü ülkemizin sanatçılarından Cahit Kutrafalı'nın projesi olan Cahit Kutrafalı Quintet sahne alacak. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yer alacak etkinlikte, gitarda Ermis Michail, piyanoda Andreas Panteli, davulda Stelios Xydas, saksafonda ise Tamer Temel sahne alacak. Cahit Kutrafalı Quintet'e Ezgi Akgürgen sesiyle renk katacak. Müziğin ortak dil ve bütünleştirici gücünün bir araya getirdiği, Kıbrıs'ın kuzey ve güneyindeki caz müzisyenlerinden oluşan ekip, Kutrafalı'nın bestelerinin yanı sıra günümüz caz bestecilerinin eserleri ile klasikleşmiş caz standartlarını kendilerine has yorumları ile 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali'nde icra edecekler.

Dünya Kültürlerinin Müziksel Sentezi Festivalde

Türkiye'nin en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass, 21 Ağustos Perşembe günü Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda sevenleri ile buluşacak.

2 trompet, korno, trombon ve tubadan oluşan grup, klasik, jazz, pop, Anadolu ezgileri ve tüm bu türleri kendi üslubu ile birleştirip ülkemiz ve dünya kültürlerinin müziksel sentezini oluşturan geniş bir repertuara sahip. Grup, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda izleyicilere güzel bir konser vermeye hazır.

Dünyaca Ünlü Müzisyenler, Oytun Ersan Project İle Festival'de Yer Alacak

Oytun Ersan'ın hazırladığı Oytun Ersan Project konseri, 25 Ağustos Pazartesi günü Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda festival seyircisinin önüne çıkacak. Jazz dünyasının ünlü isimlerinden oluşan 9 kişilik kadrosuyla tam biz müzik ziyafeti sunacak olan Oytun Ersan Project'te, elektrogitarda misafir sanatçı (featuring) sıfatıyla, Amerika'da çıkan albümüyle 5 farklı dalda Grammy adayı gösterilen ve ilk 30'a girmeyi başaran dünyaca ünlü müzisyen Okan Ersan sahne alacak. Davulda başarılarıyla adından sıkça söz ettiren değerli müzisyen Yusuf Çerkez, perküsyonda ülkemizin değerli sanatçıları arasında yer alan Oytun Küskü, klavyede aramıza İstanbul'dan katılacak olan ve Jazz dünyasının tanınmış simaları arasında yer alan Çağrı Sertel, trompet'de ABD'den aramıza katılacak olan ünlü sanatçı ve Yamaha Artisti Prof. Rex Richardson, elektrogitarda 'Nardis Genç Jazz' gitarist yarışmasında ikinciliği ile müzik dünyasında adını duyurmayı başaran değerli müzisyenimiz Kadir Evre, saksafonda ise yine Jazz dünyasının tanınmış simalarından olan başarılı sanatçı Ivan Lavrentev ve ülkemizin değerli klarnet sanatçıları arasında yer alan başarılı müzisyen Mustafa Aksaç sahne alacak. Vokalli bestelere ise ülkemizin büyülü seslerinden ve 'Gommalar Projesi' ana vokalistlerinden Aytunç ve Simge Akdoğu performans sergileyecek. Konser sırasında Jazz Fusion, Ethnic Jazz ve Funk Jazz tarzında, Doğu ve Batı ezgilerinin harmanlaması ile oluşan özgün melodileriyle Oytun Ersan'a ait toplam 9 beste, 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali dinleyicilerinin beğenisine sunulacak.

Kapanış Konseri "Taksim Trio Famagusta Experience: Dorantes and Carles Benavent"den

26 Ağustos Salı günü ise Türkiye'nin ünlü gruplarından Taksim Trio, İspanya'nın ünlü iki sanatçısıyla birlikte Salamis Antik Tiyatro'da kapanış konserini sunacak. Taksim Trio 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali için "Taksim Trio Famagusta Experience: Dorantes and Carles Benavent" adında özel bir program hazırladı. Roman kültüründe eğitim görmüş üstün nitelikli üç virtüözden oluşan benzersiz bir grup olan Taksim Trio, İstanbul'un şaşırtıcı müzikal olgularından biri olarak dikkat çekiyor. Grubun performanslarında, Hüsnü Şenlendirici'nin kusursuz ve akıcı klarneti, İsmail Tunçbilek'in bağlaması, Aytaç Doğan'ın daha sert ve gitara benzeyen kanunu ile adeta dans ediyor. Taksim Trio'nun 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali için hazırladığı bu özel konserde gruba, günümüzün en yaratıcı piyano virtüözlerinden Dorantes ve dünyaca ünlü İspanyol bas gitarist Carles Benavent eşlik ediyor olacak.

BİLET FİYATLARI ve MEKANLAR

18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali'nin mekanları olarak bu yıl Salamis Antik Tiyatro ve Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı seçildi, festivalin afişi ise geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Senih Çavuşoğlu tarafından hazırlandı.

Bilet fiyatları ise, Salamis Antik Tiyatro'daki etkinlikler 20 TL, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'ndakiler 10 TL olacak şekilde belirlendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.