GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ "Ada Işığı" programına bu hafta Konrul Vocal Ensemble korosu konuk oldu

DAÜ "Ada Işığı" programına bu hafta Konrul Vocal Ensemble korosu konuk oldu

DAÜ "Ada Işığı" programına bu hafta Konrul Vocal Ensemble korosu konuk oldu .

Yayın Tarihi: 09/08/14 14:17
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ "Ada Işığı" programına bu hafta Konrul Vocal Ensemble korosu konuk oldu
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Ada Işığı" sanat ve kültür programına bu hafta Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Konrul Vocal Ensemble Koristleri konuk oldu. Söz konusu programda "Konrul Felsefesi ve Korolar" ele alındı.

Konrul Vocal Ensemble Korosu 40 kişilik üniversite öğrencisinden oluşan yapısı ile koro şefi Mete Gökçe tarafından çok disiplinli bir şekilde çalıştırılıp Türkiye ve KKTC'deki ulusal ve uluslararası koro festivalleri ve şenliklerine katılarak bu alanda paylaşım yapan başarılı bir korodur. 2011 yılında koristler tarafından yürütülen Uluslararası Çanakkale Korolar Festivali ile TC ve KKTC'den çok sayıda koroyu şehirlerinde ağırlamış bir festival gerçekleştirmiş olduklarını ifade eden Dağlı, 2013 yılında KKTC'den Otello Çoksesli Korosu'nun da katılımı ile çok sayıda korolarla sanatsal ve dostluk paylaşımlarının gerçekleştirildiğini vurguladı. KKTC Uluslararası Korolar Festivali'nin gerçekleştirilmesinde Çanakkale Korolar Festivali'nin örnek alındığını kaydeden Dağlı, bu konuda sanat yönetmeni şef Mete Gökçe'nin danışmanlık yaptığını vurguladı. Konrul Vocal Ensemble Koristleri de haftanın üç günü düzenli olarak çalışmalara katıldıklarını ve bu koroda bulunmanın kendilerine büyük kazanımlar sağladığını ifade ettiler. Koro içerisinde büyük ve bir birine bağlı bir aile gibi olduklarını ifade ederek genelde de koro dünyası içerisinde kocaman bir aile olduklarını vurguladılar.

7 – 12 Temmuz 2015 tarihlerinde üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çanakkale Korolar Festivali'nin hazırlıklarına başladıklarını belirten koristler, TC, KKTC ve Avrupa'dan çok sayıda koroyu festivalde misafir etmekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler. KKTC'de bulunma sebepleri Çanakkale Çocuk Korosu ile DAÜ Ada Işığı Çocuk Korosu'nun 1 – 6 Ağustos 2014 tarihleri arasında DAÜ tarafından organize edilen Koro Çalıştayı'na katılmak olduğunu vurgulayarak, katkı koyan herkese teşekkür ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.