GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 1 dak.

Mağusa'da "Fener Alayı" yürüyüşü yapılacak

Mağusa'da "Fener Alayı" yürüyüşü yapılacak

Gazimağusa'nın 40. Kurtuluş Yıldönümü kapsamında yarın (15 Ağustos) akşam saat 20:00'da suriçinde Fener Alayı Yürüyüşü yapılacak. Halkın katılımıyla oluşturulan Gazimağusa gönüllüleri tarafından düzenlenecek etkinlikle Gazimağusa halkının kuşatma altında geçen sıkıntılı günlerden sonra, 15 Ağustos 1974'te, ortaya koyduğu direnişle "Gazi" unvanını kazanması kutlanacak.

Yayın Tarihi: 14/08/14 15:30
okuma süresi: 1 dak.
Mağusa'da "Fener Alayı" yürüyüşü yapılacak
A- A A+

Askeri bandonun eşliğinde halkın meşaleler tutarak özel eğitim merkezi önünden başlayacağı yürüyüşe Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de katılarak, hisar boyunu takip edilerek, Canbulat şehitliği'nden geçilecek ve Canbulat Yolu güzergahından MTG sahasının önüne gelinecek.

1963 ile 1974 arasında yaşadığı siyasi-askeri abluka ve kuşatılmışlıktan kurtulan ve 15 Ağustos 1974'te "gazilik" unvanı kazanan Gazimağusa'nın halkı onurlu mücadelenin gururunu bir kez daha yaşayacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.