GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Mağusa Belediyesi'nde şok grev Başkan Arter'in taahhütü ile sona erdi

Mağusa Belediyesi'nde şok grev Başkan Arter'in taahhütü ile sona erdi

Gazimağusa Belediyesi'nde çalışanların ek ödeneklerinin ödenmemesinden dolayı belediyede örgütlü Mağusa Türk Genel-İş Sendikası bir günlük grev kararı aldı. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in çalışanların yanına gelerek ek ödeneklerin verileceğini taahüt etmesi ile grev sona erdi, çalışanlar iş başı yaptı.

Yayın Tarihi: 15/08/14 09:42
okuma süresi: 2 dak.
Mağusa Belediyesi'nde şok grev Başkan Arter'in taahhütü ile sona erdi
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Savcılık ve Sayıstaylık'ın maaş ve 13'üncü maaş dışında herhangi bir ödenek uygulanamayacağı yönünde görüş vermesinin üzerine, Gazimağusa Belediyesi'nde çalışanlara ek ödenekleri verilmedi, çalışanlar sokağa indi. Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) da greve destek verdi.

Arter, ek ödeneklerin ay sonuna kadar ödeneceği sözünü verdi

Gazimağusa Belediyesi'nde örgütlü Mağusa Türk Genel-İş Sendikası'nın başlattığı bir günlük grev, Belediye Başkanı Arter'in taahütü ile sona erdi. Arter, grevdeki çalışanlara hakları olan ek ödeneklerin ay sonuna kadar ödeneceği sözünü verdi.

Savcılıktan iki farklı görüş...

Grev sırasında Kıbrıs Postası'na konuşan Mağusa Türk Genel-İş Başkanı Güner Özcoşar, 2 Temmuz tarihinde Savcılık'tan gelen görüşten dolayı ödeneklerin kesildiğini anlatarak "Savcılık 30 Nisan 2012 tarihinde, ödeneklerden yardım niteliğinde olanların maaşa oransal olarak ödenebileceği görüşünü verirken, 2 Temmuz 2014'te ise maaş ve 13'üncü maaş hiçbir ödeneğin verilmeyeceği görüşünü verdi" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.