GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Mağusa'da "Hendek Düzenleme Projesi" başlıyor

Mağusa'da "Hendek Düzenleme Projesi" başlıyor

Gazimağusa Belediyesi, tarihi hendeğin halkın hizmetine sunulması için çalışmalara başlıyor. Gazimağusa Belediyesi dünyada zengin tarihi mirasa sahip kent olarak kabul edilen tarihi Mağusa'nın önemli bir parçası olan hendeği insanlıkla birlikte yaşayan bir yer haline getirmek için çalışma başlatıyor.

Yayın Tarihi: 20/08/14 17:09
okuma süresi: 2 dak.
Mağusa'da "Hendek Düzenleme Projesi" başlıyor
A- A A+

Kültürel ve tarihi özellikleriyle dünya mirası olan hendeği yerelde hem Gazimağusa hem KKTC hem de dünya insanlığının hizmetine sunulması için büyük çaplı proje yapma hedefiyle hareket eden Gazimağusa Belediyesi, ilk etapta hendekte kapsamlı temizlik çalışması yapacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter çalışmaların başlamasından önce hendeğe giderek incelemelerde bulundu. Tarihi yerlerden sorumlu devlet kurumu Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Bölge Amiri Elif Karaca da incelemelerde hazır bulundu.

Hendek bölgesini baştan sona gezen Belediye Başkanı Arter, "Şimdi hizmet zamanı" sloganıyla hareket ettiklerini, hendekte yapacakları büyük çaplı projenin ön hazırlığı olacak temizlik çalışmalarının yarın başlayacağını, devletin ilgili kurumları, konuya taraf olan dernekler ve akademisyenlerin de çalışmaya dahil edilerek tarihi hendeği halkın kullanımına sunacaklarını söyledi.

Arter, önümüzdeki dört yılda hem tarihi özellikleriyle hem de modern yapılanmasıyla değişen ve dünya kenti olacak Gazimağusa'nın hendeğinin de hak ettiği değeri kazanacağını belirtti.

Temizlik çalışmalarından sonra hendeğe hayat verecek proje için çalışmaya başlayacaklarını, temizlik aşamasından sonra peyzaj çalışmalarının yapılacağını, ardından da hendek güzergâhı ve surların aydınlatılacağını, bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacağı bilgisini verdi.

Arter, tarihi değeri ile önemli bir konumu bulunan hendeğin kaderine terk edilmişliğine son verilmesi gerektiğini belirterek, hendeğin dünyadaki benzerleri gibi dünya kültürel mirası ve insanlığın hizmetinde olması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.