GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

YOUTHOPİA Projesi ile gençler güç bulacak

YOUTHOPİA Projesi ile gençler güç bulacak

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youth Power'in AB finansmanlı gençleri güçlendirme ve haklarını koruma temalı YOUTOPİA isimli yeni projeleri ile insan hakları, çatışmaların çözümüne yönelik kullanılacak sosyal girişimcilik konularını ele alınacak. Proje çerçevesinde küçük hibe programına, atölye çalışmalarına, ağ kurma etkinliklerine yer verilecek.

Yayın Tarihi: 21/08/14 15:49
okuma süresi: 3 dak.
YOUTHOPİA Projesi ile gençler güç bulacak
A- A A+

AB'nin sivil toplum hibeleri çerçevesinde Temmuz 2014'de başlayan Mağusa Gençlik Merkezi ve Youth Power'in uygulayacağı YOUTHOPIA projesi Kıbrıs'taki toplumları biraraya getirerek insan hakları ve gençlerin durumunu ada çapında gündeme getirmeyi amaçlıyor.Bunun yanında Kıbrıs'taki dezavantajlı gençlerin ekonomik ve sosyal haklarının gündeme getirerek insani haklarını geliştirmeyi hedef alıyor. Proje, insan hakları temalı küçük hibe programları yanısıra, atölye çalışmaları, eğitimler, ağ geliştirme aktiviteleri içeriyor.

Mağusa Gençlik Merkezi'nin YOUTHOPİA Proje Koordinatörü Mertkan Hamit "YOUTHOPİA projesi insan hakları konusunda sosyal ve politik diyaloğu ada çapında başlatarak konu ile ilgili farkındalığın artmasını ve kapasitenin gelişmesini amaçlıyor. Dezavantajlı gençlerle etkili bir biçimde bir araya gelerek, hak taleplerini dile getirebileceği, haklarına sahip çıkabileceği mekanizmalara hakim olan, aktif ve katılımcı yurttaşlardan oluşan bir toplumun yaratılmasına katkı koymayı hedefliyoruz. İnsan hakları konusunda iki toplumlu girişimleri desteklemek amacıyla küçük hibe programlarına yer vererek toplumlar arası uzlaşı ve ağ geliştirmeyi de hedef alıyoruz" dedi.

Youth Power'in YOUTHOPİA Proje Koordinatörü Seziş Thompson ise daha önce Youth Power çerçevesinde yapılan benzer sosyal girişimcilik ve gençleri toplum içerisinde güçlendirme amaçlı projelerle Kıbrıs'taki dezavantajlı gençlerle biraraya geldiklerini ve bu ihtiyacı tespit ettikleri için böyle bir proje için girişimde bulunduklarını belirtti. Kıbrıs'ta gençlerin ekonomik ve sosyal olarak temsiliyetlerinin daha etkin olması gerektiğine inandıklarını belirten Thompson, proje çerçevesinde sadece gençler değil aynı zamanda dezavantajlı gençlerin ekonomik ve sosyal temsiliyetlerini artırmak için çeşitli iletişim ve savunuculuk çalışmaları içerisinde olacaklarını belirtti.

Proje ile ilgilenen gençler ve sivil toplum örgütleri projenin kurulacak websitesi ve sosyal medya sayfalarından aktiviteleri takip edebilecek, katılabilecek ve proje yetkilileri ile iletişim kurabilecekler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.