GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Hendek Düzenleme Projesi başladı

Hendek Düzenleme Projesi başladı

Dünya insanlığı için tarihi mirasa sahip kent olan Mağusa'nın önemli bir parçası olan hendeğin insanlıkla birlikte yaşayan bir yer haline getirmek için çalışmalar başladı. Dünyadaki benzerleri gibi dünya kültürel mirasının ve insanlığın hizmetinde olması için büyük çaplı proje yapmayı hedefleyen Gazimağusa Belediyesi, ilk etapta hendekte kapsamlı temizlik çalışması yapıyor.

Yayın Tarihi: 21/08/14 17:15
okuma süresi: 2 dak.
Hendek Düzenleme Projesi başladı
A- A A+

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile koordineli olarak başlayan çalışmalarda 2 dozer ve 2 kamyon ile yaya ekipleri hendeğin her 2 girişinden başladıkları çalışmaları 1 hafta gibi kısa bir sürede bitirme hedefiyle hareket ediyor. Çalışmalar, hisarların özel durumundan dolayı dikkatli bir şekilde yürütülüyor.

Arter: "Dünya kenti olacak Gazimağusa'da hendek de hak ettiği değeri kazanacak"

Sivil toplum ve devlet kurumlarıyla istişare halinde başlatılan ve büyük çaplı projenin ön hazırlığı niteliği taşıyan temizlik çalışmasının başladığını söyleyen Arter, projenin sonucunda hendeğin doğal ve tarihi dokusunun korunacağını, yürüyüş ve bisiklet yolları yanında, dinlence yerlerinin de halkımızın kullanımına kazandırılacağını söyledi.

Arter, surların bakımı, restorasyonu ve ışıklandırılmasıyla Gazimağusa yeni ve özel bir görünüm kazanacağını ve böylece hendeğin hem yerli halkımızın hem de turistlerin çekim merkezi olacağını kaydetti.

Arter, önümüzdeki dört yılda hem tarihi özellikleriyle hem de modern yapılanmasıyla değişen ve dünya kenti olacak Gazimağusa'nın hendeğinin de hak ettiği değeri kazanacağını belirtti.

Gazimağusa'nın ülkemizin turizm potansiyelinden daha fazla pay almasının bu gibi projeleri hayata geçirmekle mümkün olacağını söyleyen Arter, kapsamlı projelerle kentin turizmden aldığı payı artırmak istediklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.