GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter esnafla buluştu

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter esnafla buluştu

Gazimağusa'da faaliyet gösteren bir grup esnaf Gazimağusa Belediyesi'ni ziyaret ederek son zamanlarda gündemde olan DAÜ'nün rektör konusuyla ilgili Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile görüştü.

Yayın Tarihi: 29/09/14 14:33
okuma süresi: 2 dak.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter esnafla buluştu
A- A A+

Hem DAÜ'de hem kent genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarının Belediye Başkanı İsmail Arter ile yaptıkları toplantıda Gazimağusa'nın omurgası olan DAÜ'nün istikrara kavuşması gerektiği görüşleri dile getirildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediye Başkanı olmasının yanında Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı olarak da üniversitenin hocaları, yönetsel kadrosu, işçisi ve en genelde Gazimağusalı'nın DAÜ'nün zarar görmemesi konusunda hemfikir olduklarını gördüğünü, kendisinin 9 aydır sürdürdüğü VYK Başkanlığı görevini isitkrarlı, dengeli ve siyasetten uzak bir şekilde yürütmeye çalıştığını söyledi.

VYK toplantılarında tüm kararların oy birliği ile alındığını, kurumsal bir yapıyı idare etmenin zorluklarını bildiğini, yasaların ve mevzuatın herşeye cevap veremediğini ifade eden Arter, daha önceki dönemlerde de sıkıntıların mevzuattaki eksiklikler olduğunu, rektörün görevinin biteceği 15 Ekim'e kadar yasal değişiklik yapmanın mümkün olmadığını söyledi. İlgili mezvuatın "Rektör senato tarafından önerilir, VYK tarafından atanır" dediğini ancak ayrıntı vermediğini, bütçenin geçtiği tarih olan 1 Eylül'den önce rektörün belirlenmesi gerektiğini, bu aşamada VYK'nın kamuoyunun hassasiyetlerini de gözeterek en makul kararı vermesi gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.