GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Arter'den Cem Tanova'nın istifası üzerine değerlendirme...

Arter'den Cem Tanova'nın istifası üzerine değerlendirme...

DAÜ VYK Başkanı İsmail Arter DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Cem Tanova'nın istifası ile ilgili olarak açıklama yaptı. Açıkalma şöyle:

Yayın Tarihi: 23/10/14 14:31
okuma süresi: 2 dak.
Arter'den Cem Tanova'nın istifası üzerine değerlendirme...
A- A A+

22 Ekim 2014 tarihli bir yerel gazetemizde yer alan ve Üniversitemiz İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Cem Tanova'nın istifasıyla ilgili "DAÜ'de Deprem Üstüne Deprem" başlıklı habere istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Cem Tanova'nın istifası ile ilgili olarak basına yansıyan istifa gerekçesi gerçeği yansıtmamaktadır. Basınımızda yer alan habere göre Sayın Prof. Dr. Tanova'nın "Dekanlığını yürüttüğü Fakülteye usülsüz istihdam yapılması" gerekçesiyle görevinden istifa ettiği ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun keyfi kararlar alarak "siyasetin emirlerini" yerine getirdiği belirtilmektedir. Habere konu olan akademisyen Sayın Gökhan Adalıer ve benzer durumda olan bir diğer akademisyen Sayın Şafak Çankaya'nın, Vakıf Yöneticiler Kurulu'na vermiş oldukları müracaatlarında halen mahkemede olan davaları ile ilgili uzlaşı talepleri ve yeniden üniversitede görevlendirilme istekleri belirtilmişti.

Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun 17 Ekim 2014 tarih ve 14–15/4 sayılı toplantısında oybirliğiyle alınan kararda ilgili müracaatların değerlendirilmesi için Rektörlüğe yetki verilmiştir.

Bahse konu Vakıf Yöneticiler Kurulu kararı ardından Rektörlüğümüz başvuruları değerlendirmiş ve bu aşamada söz konusu başvurularla ilgili bir işlem yapılmasını uygun görmemiştir.

Konuyu kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.