GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ "Kent ve Mimarlık" programı Mehmetçik Belediyesi Başkanı Sarıçizmeli'yi ziyaret etti

DAÜ “Kent ve Mimarlık” programı Mehmetçik Belediyesi Başkanı Sarıçizmeli’yi ziyaret etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara ile DAÜTV Haber Spikeri Çiğdem Duvarcı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Kent ve Mimarlık" adlı programda bu hafta Mehmetçik Belediyesi ziyaret edildi. Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli'nin konuk olduğu programda, Başkan Sarıçizmeli'nin bölge ile ilgili vizyonu, hedefleri ve projeleri ele alındı.

Yayın Tarihi: 13/11/14 16:55
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ “Kent ve Mimarlık” programı Mehmetçik Belediyesi Başkanı Sarıçizmeli’yi ziyaret etti
A- A A+

Programın başında DAÜ TV'ye ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli öncelikle bağlı bulunduğu bölge ile ilgili bilgiler verdi. Belediyenin 6 yerleşik bölgeye hizmet verdiğini anlatan Sarıçizmeli, bunların arasında Bafra turizm bölgesinin de bulunduğunu ifade etti. Sarıçizmeli, yerleşik nüfusun 3700 civarı, gelen turist sayısının ise 3000 civarı olduğuna vurgu yaparak, İngiltere'ye göç etmiş bölge insanın da yaz aylarında gelmesi ile bölgede bir hareketlilik yaşandığına işaret etti. Sonrasında belediyelerin mevcut durumunun konuşulduğu programda Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara, belediyelerin yaşadığı mali sıkıntılara değinerek, 4 aylık görev süresi içerisinde bulunan Başkan Sarıçizmeli'ye mali konuda hangi aşamada olduklarını ve belediyelerin birleştirilmesi gündemine nasıl baktıklarını sordu. Başkan Sarıçizmeli, tüm belediyelerin genel sorununun mali olduğunu ifade ederek, kimisinin bölge fiziksel koşullarından, kimisinin de belediyede yaşanan mali sıkıntılardan kaynaklandığına değindi. Mehmetçik Belediyesi'nde göreve başladığı zaman farkettiği mali sıkıntının tahsilat nedenli olduğunu tespit ettiğini anlatan Sarıçizmeli, yavaş da olsa tahsil edilemeyen alacaklar ile ilgili bir eylem başlattıklarını ve yeterli olmamakla beraber belirli bir yol katedildiğini kaydetti. Sarıçizmeli mali disiplin altına girmenin hem belediyeye, çalışanlara, hem de vatandaşlara olumlu yansımaları olacağından söz etti.

Öte yandan programda az nüfuslu geniş alana hizmet götürmenin sıkıntılarına değinildi. Sarıçizmeli bunun belediye için ciddi bir maddi külfet olduğunu anlatarak, sadece Bafra turizm bölgesine hizmet veren ayrı bir ekipleri bulunduğunu söyledi. Bu anlamada planlı kentleşmenin öneminin ortaya çıktığını bildiren Sarıçizmeli, Cittaslow Yavaş Şehir sertifikası almak üzere girişimler başlatıklarını da açıkladı. Sarıçizmeli, Cittaslow'u tüm bölgeye uygulayarak bir takım kazanımlar elde etme hedefinde olduklarına değindi. Büyük turistik tesislerin bölge insanına da fayda sağlaması adına hedefleri bulunduğunu bildiren Sarıçizmeli, bölgede çok önemli tarihi, kültürel değerler bulunduğunu ifade etti. Henüz açığa çıkarılmamış kral mezarlıklarının yanı sıra, yiyecek ürünleri, kültür ile ilgili bir envanter çalışması gerçekleştirmeyi planladıklarına vurgu yapan Sarıçizmeli, turisti buraya nasıl getirebiliriz sorusunun cevabı üzerinde çalışıp, mimari ve kentleşme açısından projeler üretmeyi hedefledklerini kaydetti. Mehmetçik köyünde gerçekleştirmeyi planladıkları bir meydan projesinden de söz eden Sarıçizmeli, oluşturulacak bir meydan etrafına yerel yiyeceklerin sunulduğu restoranlar, yine yerel halkın ürettiği ürünler için de satış yerleri tasarlanıldığından bahsetti. Sarıçizmeli, "Meydan projesini bölgenin kalbi olarak değerlendirip, mimari gelişim ve değişimi halka büyütme hedefindeyiz." dedi. Programda ayrıca ülkedeki mevcut imar mevzuatına da değinilerek, mevzuatın söz konusu bölgeler için düzenlenmesinin önemine vurgu yapıldı.

Kent ve Mimarlık adlı programın söz konusu bölümü 14 Kasım 2014 Cuma günü, 20.45-21.30 saatleri arasında, tekrarı ise 15 Kasım 2014 Cumartesi günü, 19.00-19.45 saatleri arasında BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.