GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ "Çevre ve İnsan" programında hayvan refahı konuşuldu

DAÜ "Çevre ve İnsan" programında hayvan refahı konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çevre ve İnsan" programına bu hafta DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayraktar konuk oldu. Söz konusu programda "Hayvan Refahı" ele alındı.

Yayın Tarihi: 15/11/14 15:50
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ "Çevre ve İnsan" programında hayvan refahı konuşuldu
A- A A+

Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek, geçtiğimiz hafta yayınlanan programda hayvan refahı konusunu işlediklerini ve konuşulanların paydaşlardan oldukça ilgi gördüğünü belirtti. Söz konusu programda, bir gelişim psikolojisi uzmanı ile konuyu farklı bir açıdan ele alacaklarını bildiren Yrd. Doç. Dr. Çiçek, önümüzdeki haftalarda da aynı konu üzerinde konuşmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Uzmanlık alanı gelişim psikolojisi olan Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayraktar ise toplumda hayvan sevgisi olmadan insan sevgisinin olamayacağını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Bayraktar, eko sistemde her ne kadar hiyerarşik anlamda insanlar üstte görülse de tüm canlıların birbirleri ile etkileşim içinde olduğunu bilerek yaşamamız gerektiğini vurguladı. Günümüzde çocuklarımızın mekanikleşerek gerçekte değil bilgisayar ortamında hayvan besleyip baktığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Bayraktar, geleceğimizi belirleyecek çocuklarımızı hayvan sevgisinden yoksun ve eksik büyüttüğümüzü ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Bayraktar ; "Git gide doğadan uzak yaşıyoruz. Çocuklarda gerçek anlamda bir hayvan teması olmadığı için hayvan sevgisi algısı da oluşamayabiliyor. Çocuklarımızın büyüdükleri zaman, hayvanlara karşı daha olumsuz tutumlar sergileyeceklerini tahmin etmek hiç de güç değil." ifadelerini aktardı.

Hayvan sevgisini, hayvan bakımı ve sorumluluğu ile temelde oluşturmanın önemine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Bayraktar, bu anlamda Hayvan Refahı Yasası'nın da uygulanmasının zorlaşabileceğini dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Bayraktar yasa ile bu tür şeylerin düzeltilemeyeceğini, kültürel değişim için de uğraş içerisinde olunmasının önemini vurguladı.

Çevre ve İnsan programının söz konusu bölümü 16 Kasım 2014 Pazar günü, 14.15 – 15.00 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.