GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Sözen: "Üniversitemiz işleyişini en etkin biçimde sürdürmektedir"

Sözen: "Üniversitemiz işleyişini en etkin biçimde sürdürmektedir"

DAÜ halkla ilişkiler ve basın müdürlüğü, DAÜ rektörlüğü rektörlük süreci ile ilgili açıklamada bulundu, Prof. Dr. Ahmet Sözen imzalı açıklamada. Sözen açıklamasında; "üniversitemiz bütünüyle işleyişini en etkin biçimde sürdürmektedir. O nedenle, hiç kimsenin kaygı duymasına gerek yoktur. Hukukun üstünlüğüne içten inanan bir takım olarak dileğimiz rektörlük sorununun en kısa sürede giderilmesidir" ifadfelerine yer verdi. İşte açıklamanın tam metni:

Yayın Tarihi: 21/11/14 11:34
okuma süresi: 3 dak.
Sözen: "Üniversitemiz işleyişini en etkin biçimde sürdürmektedir"
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, üniversitede yaşanan Rektörlük sorunu ile ilgili açıklamada bulundu. DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurma hazırlığı içinde oldukları ifade edilen açıklamada, Üniversitede işleyişin aksamaması için gerek VYK gerekse Rektör Yardımcılarının DAÜ mevzuatı çerçevesinde gerekli önlemleri almakta oldukları ve Üniversitenin bütünüyle işleyişini en etkin biçimde sürdürdüğü vurgulandı. DAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Üniversitemizin rektörlük sorunu ile ilgili mahkeme kararı 19 Kasım 2014 tarihinde açıklanmış bulunmaktadır. Bu aşamada sayın Rektör Vekili'nin yürütme yetkisi durdurulmuştur. Sonuç itibariyle Vakıf Yöneticiler Kurulu hukukçuları Yüksek İdare Mahkemesi'ne istinaf başvurusunda bulunma hazırlığı içerisindedir.

Bu durumda, üniversitemizin bir aksama olmaksızın işleyişinin olağan biçimde sürmesinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bununla ilgili olarak gerek Vakıf Yöneticiler Kurulu gerekse görevli rektör yardımcıları Rektörlük işleyişi üzerinde duyarlılıkla durmakta ve DAÜ Mevzuatı çerçevesinde gerekli önlemleri almaktadır.

Bu bağlamda, Vakıf Yöneticiler Kurulu tarafından atanmış olan rektör yardımcıları ile Üniversite Genel Sekreteri, Rektörlük görevlerinin başında olup sorumluluk alanlarına giren konulardaki işleri eksiksiz yerine getirmekte, kendilerine bağlı birimlerin tam işleyişini sağlamaktadırlar. Fakülte ve yüksekokullarımızda eğitim, öğretim elemanlarımızca aksamadan sürdürülürken, gerek yönetsel personelimiz gerekse diğer çalışanlarımız da büyük bir sorumluluk duygusuyla görevlerini her zamanki ciddiyetle yapmaktadırlar.

Kısaca belirtmek gerekirse, üniversitemiz bütünüyle işleyişini en etkin biçimde sürdürmektedir. O nedenle, hiç kimsenin kaygı duymasına gerek yoktur. Hukukun üstünlüğüne içten inanan bir takım olarak dileğimiz rektörlük sorununun en kısa sürede giderilmesidir.

Rektörlük Adına

Prof. Dr. Ahmet Sözen

Rektör Yardımcısı (Akademik İşler)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.