GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ için toparlanıyoruz İnisiyatifi sert çıktı

DAÜ için toparlanıyoruz İnisiyatifi sert çıktı

DAÜ için Toparlanıyoruz İnisiyatifi YİM kararı ile Rektör vekilliği düşen Necdet Osam'ın yerine, yardımcısı Ahmet Sözen'in devraldığını ifade etti. İşte açıklama: <p> </p>

Yayın Tarihi: 21/11/14 12:00
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ için toparlanıyoruz İnisiyatifi sert çıktı
A- A A+

Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun DAÜ Senatosunun önerdiği rektör adayı yerine Necdet Osam'ı rektör vekili olarak ataması üzerine başlayan kaos sürüyor.

YİM'in, VYK'nın senato önerisi olmadan yapmış olduğu rektör vekili atamasının, yürütmeyi durdurma kararına rağmen, VYK hukuk dışı davranmaya devam ediyor. Şimdi de Üniversiteyi, rektör vekilliği düşen Necdet Osam'ın önerdiği ve kendiler tarafından atanan rektör yardımcıları ile yönetmeye çalışıyor. Şu anda Üniversitede Rektör veya Rektör vekili yok. DAÜ Kuruluş yasasının 12.(3) maddesi aynen şöyle:

"Rektör, Vakıf Yöneticiler Kurulun onayı ile Öğretim Üyeleri arasından kendine en çok 5 Yardımcı seçer. Rektör Yardımcıları, Rektörün göstereceği biçimde ona yardım ederler. Rektörün görevlendireceği bir Rektör Yardımcısı, gaybubetinde kendisine vekalet eder. "

Orta yerde bir rektör olmadığı için yardımcısı da olamaz ve O'na vekalet edecek biri de olamaz!

Bilindiği gibi DAÜ senatosu, 14 Ekim 2014 tarihinde yapmış olduğu toplantıda VYK'nın atadığı rektör vekilinin gayrı yasal olduğunu belirtmiş ve tanımayacağını açıklamıştı. YİM yürütmeyi durdurmakla, Senato'nun da doğru karar aldığını göstermiş oldu.

Rektör vekilliği mahkeme kararı ile hukuka aykırı bulunup düşen Necdet OSAM, mahkemeden bir gün önce, üyeleri, Rektör, rektör yardımcıları, genel sekreter, dekan ve müdürlerden oluşan Üniversite Yönetim Kurulu'nu toplantıya çağırmış, ancak Senato kararı gereği bazı dekan ve müdürler toplantıya katılmamıştı.

Mahkemeden bir gün sonra hukuken ve etiken yardımcılığı düşen Ahmet Sözen, görevi bırakacağına, rektörlüğe soyunmuş ve toplantıya katılmayan dekan ve müdürlerden yazılı açıklama istemiştir.

Akademik Personelin Disiplin Yönetmeliğin 16. Maddesi ayne şöyle:

Yönetici Personelin Disiplin

İşlemler

16.

(1) Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Hazırlık Okulu Müdürü Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri'nin disipline aykırı davranışları Vakıf Yöneticiler Kurulu'nda görüşülür ve karara bağlanır.

(2) Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Hazırlık Okulu Müdürü, Enstitü Müdürü ve Yüksekokul Müdürleri hakkındaki Disiplin Soruşturması, suçun tesbitinden sonra Rektör tarafından yaptırılır ve hazırlanan rapor ifadelerle birlikte Vakıf Yöneticiler Kurulun'a sunulur.

(3) Vakıf Yöneticiler Kurulu, Disiplin Suçuna ilişkin kararını 15 gün içinde oluşturur ve ilgili personele tebliğ edilmek üzere Rektör'e iletir. Gerek duyulması halinde bu süre 1 aya kadar uzatılabilir.

Yönetmelikten de görüleceği gibi böylesi bir işlemi ancak Rektör yaptırabilir. Bırakın şu anda DAÜ'de rektörün olmadığını, rektör olması halinde bile akademik hiyerarşide dekanın üstünde olmayan bir rektör yardımcısının dekandan böyle bir şey istemesi uygun değilidir.

Dün Üniversite çalışanlarına da Rektörlük adına mesaj gönderen Ahmet Sözen, anlaşılan Rektörlüğe soyunmuştur. Meslektaşımıza şu uyarıyı yapmayı görev biliyoruz:

-Hukuk dışı yapacağınız her icraatın bedelini "İyi İdare Yasası" gereği ödemek durumunda kalacağınızdan bir an önce istifa edip DAÜ saflarına katılınız.

VYK'da mesajımız şudur: DAÜ'yü kaostan kurtamak istiyorsanız, bir an önce senato önerisine uygun olarak rektörü atayınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.