GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Othello yeniden Mağusa'da

Othello yeniden Mağusa’da

Dünyaca ünlü yazar William Shakespeare'in Kıbrıs'ın Mağusa kentindeki Othello Kulesi'nde sonu hüsranla biten bir aşk hikayesini konu edindiği Othello isimli eserin 23 Aralık Salı akşamı prömiyeri gerçekleşecek. İlke Susuzlu yönetmenliğinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Oyuncuları tarafından Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda sahnelenecek oyun için geri sayım başladı.

Yayın Tarihi: 17/12/14 14:34
okuma süresi: 2 dak.
Othello yeniden Mağusa’da
A- A A+

Büyük bir yazarın kaleme aldığı dillere destan olan bir aşkın Kıbrıs'ın Mağusa kentinde geçiyor olmasının ayrı bir mutluluk olduğunu belirten İlke Susuzlu, "Shakespeare gibi dünyaca meşhur bir yazarın eserini yönetmekten dolayı onur duyduğunu da dile getirdi. "Shakespear oynamak zordur çünkü muazzam bir şiir dili vardır. Dünyaya soneleriyle ün salmış bir yazarın oyununu seyirciyle buluşturmak düşüncesi bile heyecanlanmama yetiyor." şeklinde konuşan İlke Susuzlu üniversite tiyatro topluluğu olarak disiplinli bir çalışma sürecinden geçtiklerini de belirtti.

Desdemona ile Othello'nun ihtiras dolu aşkıyla İago denilen hırslı bir adamın entrikalarla dolu serüveninin anlatıldığı Othello isimli trajik eserin karakterleri, üstü çilek işlemeli bir mendil yüzünden geri dünüşü olmayan bir uçuruma doğru sürükleniyorlar.

Othello 23 ve 24 Aralık günlerinde saat 20:00'de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda , 25 ve 26 Aralık günlerinde saat 20:00'de DAÜ Aktivite Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Oyuna tüm halk davetlidir.

Prömiyer gecesi onur konuğu Rutkay Aziz

Othello oyununun 23 Aralık Salı akşamki prömiyer gecesine onur konuğu olarak Rutkay Aziz davet edildi. Oyundan hemen önce DAÜ Rektörü tarafından, tiyatro sanatına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı plaketle ödüllendirilecek olan Rutkay Aziz'le 24 Aralık Çarşamba günü de saat 14:00'de Aktivite Merkezi'nde söyleşi yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.