GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Arter "Yerli Ürün Haftası" ile ilgili açıklama yaptı

Arter "Yerli Ürün Haftası" ile ilgili açıklama yaptı

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Yerli Ürün Haftası ile ilgili açıklama yaparak, yerli üretimin ülkelerin ekonomisinin gelişebilmesi için önemli bir dinamik olduğunu, üretim kapasitesinin, üretilen ürünlerdeki kalitesinin artırılmasının, hem büyüyen işsizliğe çözüm üreteceğini hem işyerlerinin varlığını sürdürebilmesini sağlayayacağını kaydetti.

Yayın Tarihi: 18/12/14 14:47
okuma süresi: 3 dak.
Arter "Yerli Ürün Haftası" ile ilgili açıklama yaptı
A- A A+

"Bu gelişim hiç kuşkusuz vatandaşlarımızın yaşam koşulları ve refah seviyesini de doğrudan etkileyecektir" diyen Arter, yerli üretim yapan işletmelerin gücünün, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı yapacağını, bu nedenle yerli üretimi teşvik edecek politikalar geliştirilmesine dikkat çekti.

Yerli üretimin azaldığı noktada ortaya çıkan işsizlik, düşük ücret ve iş kaybetme korkusu, çocuklarımızın gelecek endişesine neden olma tehlikesi de taşıdığı uyarısını yapan Arter, bu nedenle yerli malları benimseyecek, dayanıklılığı ve kalitesini yabancı mallar düzeyine getirecek düzenlemeler yapmak yerli mallarımıza sahip çıkmak adına çok önemli olduğunu, tüm bunları yapmanın ülkenin de geleceğine sahip çıkmak anlamına geleceğini belirtti. Kalkınma ve ayakta durabilmenin yolunun üretim ve ihracattan geçtiğinin bilinciyle hareket ederek kentimizde ve ülkemizde yerli üretim yapan kuruluşlar ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu da bildirdi.

Belediye Başkanı İsmail Arter Doğa İlkokulu'nun "Yerli Ürün Haftası" Etkinliği'ne de katıldı

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Yerli Ürün Haftası çerçevesinde Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu'nun düzenlediği etkinliğe de katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin Kıbrıs'a özgü yiyecekleri ve eşyaları standlar kurarak sattıkları etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Arter, Doğa İlkokulu öğrencileri ile etkinlikte bulunmaktan dolayı onur duyduğunu kaydetti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, okulların uzun yıllar ders ve imtihan odaklı olduğunu, bunun öğrencileri sosyal açıdan eksik bıraktığını, öğrencilerin bakış açıları ve sosyal yönlerinin gelişmesine katkı koyacak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı. Yapılan etkinliğin öncelikle gelenek görenek ve yardımlaşma özelliğimizi kaybetmememiz için önemli olduğunu, ikincisi ise öğrencilerin kendi ürünlerimizi tanıyıp ilgi duymasını sağladığını söyledi. Bu alanda sektörlerin gelişmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini kaydeden Arter, bu tür etkinliklerin yapılmasında belediyeye düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını söyledi. Arter, organizasyonu yapanlara ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu Müdürü Şansel Fırtınaer ise etkinliğin amacının Kıbrıs'a özgü eşyalar ve yiyeceklerin satılarak yardımlaşma projesinin gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.