GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Federal Kıbrıs İnisiyatifi Mağusa'lılarla bir araya geldi

Federal Kıbrıs İnisiyatifi Mağusa'lılarla bir araya geldi

13 Şubat akşamı, bir süre önce, AgiosSozemenos köyünde Kıbrıs'ın her yanından federalistlerin bir araya gelerek oluşturduğu Federal Kıbrıs İnisiyatifi'nin geleceğe yönelik hedef ve çalışmalarını anlatmak adına Mağusa İnisiyatifi ve Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ortaklığında bir sohbet toplantısı gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 14/02/15 15:13
okuma süresi: 2 dak.
Federal Kıbrıs İnisiyatifi Mağusa'lılarla bir araya geldi
A- A A+

Adı geçen örgütlerin yanısıra, Mağusalıların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Federal Kıbrıs İnisiyatifi aktivisti Niyazi Kızılyürek önce Federal İnisiyatif'in amaçlarını anlattı ve Federal Kıbrıs'ın gerçekleştirilmesinin önemi üzerine kısa bir konuşma yaptı. Ardından katılımcı bir süreç biçiminde görüş ve öneriler ortaya konuldu ve Federal Kıbrıs İnisiyatifi'nden beklenen çalışmalar ele alındı.

Gerçekleştirilen sohbete katılanlar, Kıbrıs'ın her yanından ulusal kimliği ne olursa olsun federalistlerin bir araya gelmesinin önemini vurguladı. Dışardan empoze bir çözüme uyum sağlamak yerine, federal bir anlayışla, federalist bir siyasi irade beyanı yapılmasının süreci bir adım ileri taşıyacağı belirtildi. Kıbrıs'ta yaşayan insanların federal sistemde yaşama iradesi gösterebilecekleri bir yapıyı kurmak için daha yoğun çalışılması gerektiği yönünde ortaklaşıldı.

Federal Kıbrıs İnisiyatifi ile gerçekleştirilen sohbeti organize eden Mağusa Gençlik Merkezi ve Mağusa İnisiyatifi yapıtkları açıklamada önümüzdeki günlerde de ortak etkinliklere imza atacaklarını belirttiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.