GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

Eroğlu: "Nasıl olursa olsun bir çözüme evet denilemez"

Eroğlu: "Nasıl olursa olsun bir çözüme evet denilemez"

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, "Kıbrıs konusunda nasıl olursa olsun bir çözüme evet denilemeyeceğini, bulunacak çözümün bugün var olan barış ortamını koruyacak nitelikte olması gerektiğini" vurguladı.

Yayın Tarihi: 15/02/15 11:50
okuma süresi: 5 dak.
Eroğlu: "Nasıl olursa olsun bir çözüme evet denilemez"
A- A A+

Eroğlu, "Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı'nın Rumlara savaş uçağı almaları tevsiyesinde bulunmasını, Yunan alayına görevinin Kuzey'e Yunan bayrağı dikmek olduğunu anmsatmasını ise "hala barış, uzlaşma yolunda değiller. Bunu bilmeliyiz " şeklinde değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün Serdarlı, Gönendere, Sütlüce, Geçitkale ve Mağusa'da Baflılar bölgesini ziyaret etti.

Eroğlu'na ziyaretleri esnasında,Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, DPUG Mağusa Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek, UBP Genel Sekreteri ve Mağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Mağusa Milletvekilleri Dr. Ahmet Kaşif, Hamza Ersan Saner, Dursun Oğuz, Erdal Özcenk ve UBP Mağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay eşlik etti.

Konuşmasında Kıbrıs konusundaki gelişmelerle , 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, " biz çözüm istiyoruz ama karşımızdakiler oyalama, kendilerine uygun bir taviz ortamı bekleme niyetinde görünüyorlar" dedi.

Eroğlu şöyle dedi;

"BİZ DOĞRU YOLDAYIZ"

"Maalesef içimizdeki bazı kişiler sanki de barış, çözüm kendi tekellerindeymiş gibi konuşuyor. KKTC'de barış istemeyen yoktur. Herkes barış ister. Ama önemli olan halkın istediği, kabul edeceği, güven içinde yaşayacağı bir çözümdür. Rum lider iki kez masadan kaçtı. İlkinde döndü. İkincisinde kalktı ve bir daha masaya gelmedi. Şimdi kalkmışlar Eroğlu çözüm istemez diyorlar. Masadan kaçan Rum, masada olan ben, ama anlaşma istemeyen yine ben.Dünyada gerçekleri biliyor ama konjoktür gereği şu anda seslerini çıkarmıyorlar. Biz doğru yoldayız ve hedefimize mutlaka ulaşacağız.

"GÜVENLİK KONUSUNUN ÖNEMLİ OLDUĞUNU YAŞAYARAK GÖRÜYORUZ"

Rum liderliğinin, Türk askerinin geri dönmesini ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğünün kaldırılmasını istediğini söyleyen Eroğlu, bugün Doğu Akdeniz'de ve Orta Doğu'da yaşananlara bakılması gerektiğini ifade etti ve Kıbrıs Türkü'nün Türk askerinin fiili varlığı sayesinde güvenlik şemsiyesi altında yaşamakta olduğunu" vurguladı.

Eroğlu konuşmasında şöyle dedi:

"BULUNACAK ÇÖZÜM BARIŞI KORUMALI"

" Gelişmeler ispatlamıştır ki biz Kıbrıs konusunda nasıl olursa olsun bir çözüme evet diyemeyiz. Bulunacak çözüm öncelikle bugün var olan barış ortamını koruyacak nitelikte olmalıdır.Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı Rumlara savaş uçağı almaları tevsiyesinde bulunuyor,, Yunan alayına görevinin Kuzey'e Yunan bayrağı dikmek olduğunu hatırlatıyor. Bu da demektir ki Syriza başa geldi ama hala barış, uzlaşma yolunda değiller. Bunu bilmeliyiz. Türkiye'ni etkin ve fiili garantisi bizim için olmazsa olmazdır. Bizler bir çözüm ararken, halkımızın mutlu olacağı, güven duyacağı, bugünlerimizi aratmayacak bir ortam istiyoruz. Bulunacak çözüm, devamlı olması ve barışı koruması halinde anlamlı olacaktır. Bulunacak çözüm, uzun vadede çatışmaya yol açmamalıdır."

"BİRİNCİ TURDAN BİTİRECEĞİZ"

Halkın kendisine gösterdiği, ilgi ve sevginin farkında olduğunu, tüm göstergelerin , anketlerin kendisini ikinciden açık farkla önde gösterdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Seçimi birinci turdan bitireceklerinden emin olduğunu "kaydetti.

Göreve geldiği günden bu yana bir yandanoluşturulan görüşmeci heyet, Danışma Kurulu, Halk Konseyi ve Meclis Platformu ile Kıbrıs görüşme sürecini yürüttüğünü, diğer yandan Anayasal görevlerini yerine getirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu devamla şunları söyledi;

" Cumhurbaşkanlığı halka açılacak dedik ,açtık. Çocuklar, gençler, sporcular, sanatçılarla çeşitli etkinlikler düzenledik, onlara hak ettikleri değeri verdik. Sosyal sorumluluk projelerine elimizden gelen her türlü desteği verdik. Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasını kurduk. Yeşile, çevreye, doğaya önem verdik. Örnek olsun diye Cumhurbaşkanlığı'nın önündeki harabe alanı bir parka dönüştürüyoruz. Vakıflar Sineması'nı konser salonuna döndürme projemiz ilerliyor. Toplumsal birlik için önemli olan kulüplerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, sendikalarımızla diyaloğa önem verdik. Yurdun dört bir tarafına ayrım yapmaksızın gittim, festivallerde, açılışlarda, diğer etkinliklerde halkımla iç içe oldum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.