GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Maliye Bakanı Zeren Mungan DAÜ'deydi

Maliye Bakanı Zeren Mungan DAܒdeydi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Zeren Mungan, 19 Mart 2015 Perşembe günü Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne (DAÜ) ziyaret gerçekleştirerek, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ile görüştü.

Yayın Tarihi: 19/03/15 18:22
okuma süresi: 3 dak.
Maliye Bakanı Zeren Mungan DAܒdeydi
A- A A+
Görüşme öncesi basına açıklamalarda bulunan Bakan Mungan, DAÜ'nün ülkenin güzide bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, gerek KKTC için, gerekse dünyanın çeşitli ülkeleri için nitelikli insanlar yetiştirdiğinin altını çizdi. DAÜ mezunlarının çok başarılı işlere imza attığını kaydeden Bakan Mungan, mezunların aynı zamanda ülkenin birer temsilcisi konumunda da olduğunu ve DAÜ'nün ülkedeki eğitim kurumlarına da öncülük yaptığını söyledi.
DAÜ'nün Özerk Olması Gerekiyor
Konuşmasında DAÜ'deki yapıya da değinen Bakan Mungan, önemli bir bilim yuvası olan DAÜ'nün özerk bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ve kendilerinin de görüşlerinin bu yönde olduğunu kaydetti.
Bakan Mungan: "Bu Önemli Bilim Yuvasından Faydalanmak İstiyoruz"
Bakan Mungan, bugünkü ziyaretinin esas amacının DAÜ ile Bakanlık arasında yapılabilecek işbirliği konularını görüşmek olduğunu kaydederek, "DAÜ gibi bir bilim yuvasından nasıl faydalanabiliriz konusunu görüşmek için buradayız. DAÜ'nün Başbakanlık dahil olmak üzere birçok Bakanlık ile çeşitli projeleri yürüttüğünü ve kamuya büyük katkıları olduğunu biliyoruz. Biz de Maliye Bakanlığı olarak, personelimizin DAÜ'nün tecrübelerinden yararlanmasını arzu etmekteyiz. Özellikle iletişim konusunda kamu çalışanlarına eğitim verilmesi konularını değerlendireceğiz." şeklinde konuştu. Bakanlık olarak özellikle vergi konusunda kamu spotları hazırlamakta olduklarını kaydeden Bakan Mungan, söz konusu alanlarda işbirliği konularını görüşeceklerini kaydetti ve DAÜ'ye teşekkürlerini sundu.
Prof. Dr. Osam: "DAÜ Üzerine Düşen Toplumsal Görevleri Yerine Getiren Bir Kurumdur"
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da Bakan Zeren Mungan'ın ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, DAÜ'nün büyük bir eğitim kurumu olduğunu ve akademik eğitimin yanısıra toplumsal görevlerini de yerine getirme konusunda büyük özverilerle çalışıldığını vurguladı. Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve birçok kamu kurumu ile çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Osam, Maliye Bakanı Mungan'a DAÜ'ye değer verdikleri için de teşekkür ederek son derece gurur duyduklarını belirtti. Ziyarette Prof. Dr. Osam Bakan Mungan'a günün anısına porselen tabak hediye etti.
Söz konusu ziyarette DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Emete Baylan ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.