GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ ünlü ekonomist ve yazar Prof. Dr. Mehmet Altan'ı konuk etti

DAÜ ünlü ekonomist ve yazar Prof. Dr. Mehmet Altan'ı konuk etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İşletme ve Ekonomi Fakültesi (İEF) "Ekonomi Biliminin Yaşadığı Kriz" konusunu tartışmak üzere, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu'nda, Türkiye'nin önde gelen ekonomist ve yazarlarından Prof. Dr. Mehmet Altan'ı ağırladı.

Yayın Tarihi: 21/03/15 13:38
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ ünlü ekonomist ve yazar Prof. Dr. Mehmet Altan'ı konuk etti
A- A A+

DAÜ'den verilen bilgiye göre, Açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ İEF Dekan Vekili Doç. Dr. Mustafa Besim, küresel düzlemde yaşanan ekonomik ve finansal gelişmeler hakkında genel değerlendirmeler yaptı. Açılış konuşmasının ardından katılımcılara Prof. Dr. Mehmet Altan'ın öz geçmişi sunuldu. Konuşmasında, bilginin yanında yorumun da çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Altan, yorumlanamayan veya aktarılamayan bilginin var olmasının önemi olmadığını vurguladı. Memur bilimciler ve büyük bilimciler olarak 2 temel yaklaşımdan bahseden Prof. Dr. Altan, büyük bilimcilerin artık paradigmayı değiştirdiğinden söz etti. Aykırı olanın cezalandırıldığı, standart sanayi dönemine uygun olarak yetiştirilme düzeninin günümüzde artık değişmeye başladığını ifade eden Prof. Dr. Altan, kol gücünden beyin gücüne geçildiğini ve beyinsel yaratıcılığın öne çıktığı bir çağda olunduğunu kaydetti. Bu geçiş sürecinde ciddi sorunların yaşandığından da bahseden Prof. Dr. Altan, işsizlik oranında bu geçiş sürecinde ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Altan 20 Mart 2015 Cuma günü, DAÜ'de İEF öğretim görevlileri ve öğrencileri ile yuvarlak masa toplantılarına da katıldı.

Prof. Dr. Altan, Rektör Vekili Prof. Dr. Osam'ı Ziyaret Etti

Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Altan, DAÜ'de katıldığı konferans öncesinde, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam'ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette DAÜ ile ilgili geniş bilgiler alan Prof. Dr. Altan, böyle güzide bir kurumda ağırlanmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Prof. Dr. Osam ise, DAÜ'nün alanında uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya önem veren bir eğitim kurumu olduğunu ifade ederek, Prof. Dr. Altan'a davetlerini kabul ettiği için teşekkürlerini sundu. Ziyarette DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Tanıtım İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasam Amca ve DAÜ İEF Dekan Vekili Doç. Dr. Mustafa Besim de hazır bulundu.

Mehmet Altan Kimdir?

Paris I. Pantheon Sorbonne Üniversitesi'nde, Türkiye-IMF ilişkilerini inceleyen çalışmasıyla 1980 yılında uzman, Türkiye'nin ABD ve SSCB ile ilişkilerini inceleyen teziyle de iktisat doktoru unvanı aldı. Cumhuriyet Gazetesi'nin Paris muhabirliğini yaptı. 1985 yılında Paris'te yazdığı denemeleri Kanatlı Karınca adlı kitapta topladı. Bu kitap Akademi Kitabevi Deneme Ödülünü aldı.

1986 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne yardımcı doçent olarak girdi. 1987'de Doçent, 1993'de Profesör oldu. Mehmet Altan, halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Politikası Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği görevi yanı sıra, 1987 yılından 2006 yılı Kasım ayına kadar Sabah Gazetesi'nde, o tarihten 2012 Ocak ayına kadar Star Gazetesi'nde başyazar olarak köşe yazılarını yazmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.