GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili mesaj yayınladı

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili mesaj yayınladı

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

Yayın Tarihi: 26/03/15 17:38
okuma süresi: 2 dak.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili mesaj yayınladı
A- A A+

"Tiyatro hayatın bir parçası olarak insanları eğlendirirken, düşündürmesi ve yeni ufuklar kazandırması açısından önemli bir sanat dalıdır. Ana malzemesi insan olan tiyatronun insana sunduğu değerler toplumsal nitelik taşır. Bizler tiyatroyla ilgili yaptığımız her etkinlikte tiyatronun insanı insana, insanla ve insanca anlatan ve toplumsal gelişimi sağlayan bir sanat olduğunu özellikle vurguluyoruz.

Tiyatroda izleyicilere verilen mesaj ilk bakışta kişiye yönelik olsa da toplumsal anlamı ve önemi büyüktür. Tiyatroya bu bilinçle baktığımız için belediyenin hizmet yelpazesine sanatsal anlamda yeni bir ilki kazandırarak Gazimağusa Belediye Tiyatrosu'nu kurmuş bulunuyoruz. Tiyatro alanındaki çalışmalarımızı somuta dönüştürerek yıllardır özlemi duyulan bir alanda çalışma yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, kentimizde sanatsal anlamda önemli bir ihtiyaca cevap vermesi için halen kadro çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanında Mağusa Gelişim Akademisi bünyesinde gençlerimizin öncülüğünde faaliyet gösteren tiyatro ekibimiz de yoluna devam ediyor. Tiyatro gençlerimizin özgüvenlerini geliştirmeleri ve toplumda iyi bir yere sahip olmaları için son derece gereklidir.

Bizler, kentimizde kaliteli tiyatro oyunlarını konuk etmeyi ve sanata destek vermeyi asli görevimiz olarak görmeye devam edeceğimizi belirtirken, kendi ekibimizle etkili çalışmalar da yapacağız. Bu düşüncelerle, tüm tiyatro emekçilerinin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

İsmail Arter,

Belediye Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.