GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Tiyatrokare'nin "Zübük" oyunu Gazimağusa'da ayakta alkışlandı

Tiyatrokare’nin  “Zübük” oyunu Gazimağusa’da ayakta alkışlandı

Gazimağusa Belediyesi, Tiyatrokare tarafından sahneye uyarlanan Aziz Nesin'in başyapıtı "Zübük" oyununu dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda tiyatro severlerle buluşturdu. Aziz Nesin'in toplumun bozuk düzenini hicveden başyapıtı "Zübük" oyununu başarılı bir performansla sahneleyen Tiyatrokare, siyasetçi toplum ilişkilerindeki çarpıklığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Yayın Tarihi: 09/04/15 16:25
okuma süresi: 2 dak.
Tiyatrokare’nin  “Zübük” oyunu Gazimağusa’da ayakta alkışlandı
A- A A+

2015'te 100 yaşına girecek olan Aziz Nesin'in en sevilen yapıtlarından "Zübük" oyunu müzikal komedi olarak Nedim Saban tarafından sahneye uyarlandı. Beylikeğrisi adlı hayali bir yerde, bir seçim sandığının başında geçen oyunda, hiçbir değer yargısına sahip olmayan ve hem insanları hem milli ve dini değerleri çıkarı uğruna kullanan Zübük'ün entrikalarla milletvekilliğine kadar yükselmesi anlatıldı.

Meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda başlayan ve "Hokkabaz" filminde Cem Yılmaz ile başrol oynayarak, 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ödül alan Tuna Orhan, "Zübük" karakterine farklı bir yorum getirdi. Derya Artemel, Füsun Kostak, Halim Ercan, Hakan Akın, Ercü Turan, Hilmi Özçelik, Evren Erler, Serdar Aydın, Emrah Düzkaya, Ena Alpar ve Selim Tezin rol aldığı oyunda, dekor ve kostümleri Sıla Karakaya, müzikleri Orhan Enes Kuzu, ışıkları Mustafa Türkoğlu, koreografi si Özge Midilli, şarkı sözleri Nedim Saban yaptı.

Oyunun ardından oyuncu Tuna Orhan'a çiçek veren Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşma yaparak, tiyatronun en önemli özelliğinin insanı, insana insanca anlatan bir sanat olduğunu, sorgulayan bir toplum olmak için tiyatronun gerekli olduğunu söyledi. Daha çok sorgulayan ve düşünen toplum için tiyatronun gelişmesine önem verdiklerini, daha çok tiyatro oyunu için yollarına devam ettiklerini ifade eden Arter, "Oyunda verilen mesajları herkes alsın" diyerek oyunun önemine vurgu yaptı.

Arter, oyuna gösterilen ilgiden memnun olduğunu, bu ilginin doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyleyerek, izleyicilere ve Gazimağusa halkı adına Tiyatrokare'ye teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.