GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Arter, Kültür Mirası Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Arter, Kültür Mirası Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in 18 Nisan Dünya Kültür Mirası Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Mesaj şöyle:

Yayın Tarihi: 17/04/15 17:21
okuma süresi: 2 dak.
Arter, Kültür Mirası Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
A- A A+

"Tarih boyunca farklı medeniyetlerin yollarının kesiştiği bir kıyı kentinin sakinleri olarak Dünya Kültür Mirası Günü'nün anlamı Gazimağusa'lılar için oldukça büyüktür. Geçmişten gelen ve geldiği dönemin sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik özellikleri ile ilgili günümüz medeniyetine ipuçları sunan antik eserler ile doğal öğelerin korunarak, yönetilmesi yerel yönetim unsurları için elzem konuların başında gelmektedir.

Gazimağusa kenti doğal bir müze olarak nitelendirilebilecek nitelik ve nicelikte tarihi dokuyu bünyesinde bulunduran; sadece ülkemiz için değil dünya çapında da değerli bir kültürel miras kaynağıdır. Dünya Kültür Mirası Günü, kent idarecileri olarak bizlere sadece geçmişteki nesillerimiz ve medeniyetlerin geride bıraktıkları mirasın korunması konusundaki sorumluluğumuzu değil; gelecek nesil ve medeniyetlere de söz konusu mirasın aktarılabilmesi konusundaki ödevimizi de hatırlatmaktadır. Bu çerçevede, Gazimağusa Belediyesi olarak şehrimizdeki kültürel mirasın parçası kabul edilen her türlü yapı, kalıntı ve doğal oluşumu üniversiteler, sivil-toplum ve diğer paydaşlarla işbirliği içinde korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya yönelik tüm çalışmaları görevimiz olarak bildiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla."

İsmail ARTER,

Belediye Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.