GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Mağusa İnisiyatifi ve MAGEM: "Faşist, ırkçı saldırılara Hayır!"

Mağusa İnisiyatifi ve MAGEM: "Faşist, ırkçı saldırılara Hayır!"

Mağusa İnisiyatifi, Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Devrimci Komünist Birlik (DKB), dün akşam Aret Vartanyan'ın rol aldığı tiyatro oyununa karşı düzenlenen protestoda yer alanları kınadı. Mağusa İnisiyatifi ve MAGEM aktivisti Mustafa Öngün imzası ile yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 18/04/15 13:12
okuma süresi: 2 dak.
Mağusa İnisiyatifi ve MAGEM: "Faşist, ırkçı saldırılara Hayır!"
A- A A+

"Dün Aret Vartanyan'ın rol aldığı tiyatro oyunu, Aret Vartanyan'ın Ermeni olmasından dolayı, saldırıya uğramıştır. Mağusa İnisiyatifi ve Mağusa Gençlik Merkezi olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Mağusa'da demokrasiye, adalete ve insan haklarına inanan sivil toplum örgütleri olarak bu tür faşist saldırılara kesinlikle karşı olduğumuzu, faşistlere karşı her alanda ve her şekilde mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz. İster Ermeni, ister Kürt, Türk veya Azeri olsun bütün insanların eşit olduğunu, bir insanın kültüründen, ırkından, inancından dolayı herhangi bir saldırıya uğramasının en temel insan haklarının ihlali olduğunun altını çizmek istiyoruz.

Şehrimizi çok kültürlü, demokratik ve eşitlikçi değerlerde buluşturmaya çalışan örgütler olarak bu tür saldırılara karşı yetkilileri gerekli önlemleri almak için göreve çağırıyoruz.

İnsan Haklarına saygısı olmayanlara bu şehirde yer olmadığın her mecrada seslendirmeye devam edeceğimizi ve faşizme karşı sessiz kalmayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.

Mağusa'da faşistlere yer yok!"

Mustafa Öngün

Mağusa İnisiyatifi ve MAGEM aktivisti

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.