GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Anathema'dan muhteşem konser

Anathema'dan muhteşem konser

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ), Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda 21 – 24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirmekte olduğu 21. Bahar Festivali hızla devam ediyor. 22 Mayıs olan festivalin ikinci gününde de yine birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.

Yayın Tarihi: 23/05/15 15:05
okuma süresi: 3 dak.
Anathema'dan muhteşem konser
A- A A+

"Tek Bir Irk Biliyorum; adı İNSAN" Konulu Panel Gerçekleştirildi

DAÜ 21. Bahar Festivali kapsamında "Tek bir ırk biliyorum; adı İNSAN" konulu 3 oturumdan oluşan panel gerçekleştirildi. Birinci oturumda KKTC`de yaşayan LGBT bireylerinin hayatlarını konu alan bir belgesel gösterimi yapıldı. Belgeselin ardından, Reşat Şaban ve Ziba Sertbay`ın katıldığı LGBT mücadelesi, heteronmatif sistemin LGBT bireylerine dayatmaları ve ayrımcılık konulu söyleşi düzenlendi. İkinci oyurumda ise Barış Başel tarafından "Sosyal Sermaye ve Radikalizm", Kudret Akay tarafından "LGBT" ve Boysan Boyra tarafından ise KKTC`de "İnsan Hakları" konulu söyleşiler yapıldı. Panelin son oturumunda ise "Düşüme Engel Olma" adlı belgesel gösterimi ile engelli anneleri ve düşüme engel olma film yapımcıları ile söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşilerin ardından birçok sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılduğı bir kokteyl gerçekleştirildi ve sivil toplum örgütlerine yaşam boyu başarı ödülleri takdim edildi.

"İki Kitap Bir Heves" ve "Kum Sanatı" Konulu Etkinlikler Düzenlendi

Ayrıca festival kapsamında Sunay Akın`ın katılımıyla gerçekleşen "İki Kitap Bir Heves" adlı tek kişilik gösteri gerçekleştirildi. Geçmişle bugün arasında köprüler kuran ve kişinin kendisini geliştirmesinde ve aydınlanmasında en önemli şeyin sorgulamak olduğunu vurgulayan Akın, konuşmasına müzelerin hayatımızdaki yeri ve önemi ile başlayıp Çanakkale`nin 100. yılı hakkında konuştu. Etkinlik sonunda Sunay Akın`a teşekkür plaketi Eğitim Fakültesi Dekanı Ülker Vancı Osam tarafından takdim edildi. Festival kapsamında Yetenek Sizsiniz yarışmacılarından Metin Çakar ile "Kum Sanatı" adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Metin Çakar beş dakika gibi çok kısa bir sürede Doğu Akdeniz Üniversitesi logosunu kum sanatı ile sunarak izleyicileri kendisine hayran bıraktı.

"ANATHEMA" İlk Kez DAÜ`de

DAÜ 21. Bahar Festivali kapsamında İngiltere'nin dünyaca ünlü köklü gruplarından Anathema sahne aldı. Ağırlıklı olarak yeni albümünden şarkılara yer veren Anathema "Flying", "The Storm Before the Calm", "Internal Landscapes","Untouchable" gibi eski ve unutulmaz şarkılarını da hayranları için söyledi. Sıcak ve esprili tavırlarıya hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Anathema konser boyunca barış mesajları verdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Anathema konser bitiminden sonra hayranlarından gelen yoğun istek üzerine tekrar sahneye çıktı ve yarım saat daha sahnede kaldı. Konser sonunda hayranlarına imza dağıtan ve hatıra fotoğrafı çektiren Anathema grubuna teşekkür plaketi Öğrenci İşleri'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan tarafından takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.