GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencileri yılsonu gösterilerinde ayakta alkışlandı

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencileri yılsonu gösterilerinde ayakta alkışlandı

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin yıl sonu etkinliğinde yaptıkları gösteriler izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Yayın Tarihi: 28/05/15 17:14
okuma süresi: 4 dak.
Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencileri yılsonu gösterilerinde ayakta alkışlandı
A- A A+

Özel Eğitim merkezi öğrencilerinin dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki gösterisini izleyenler öğrencilerin dans etmekte ve müzik aleti çalmaktaki becerilerini hayranlıkla izledi. Gazeteci Serhat İncirli'nin sunuculuğunu yaptığı etkinlikte ilk olarak okulu tanıtıcı slayt filmi gösterildi. Bizim Dünyamız isimli dans gösterisi, şiir, piyano dinletisi, şapka defilesi, hint dansı, üç küp altın tiyatro oyunu, gemiler rontu ve palyaço gösterisi sunan öğrenciler geceyi mini koronun konseriyle ve finalde sahnedeki toplu şölenle noktaladı.

İncirli, ülkemizdeki özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların Avrupa'daki eğitim düzeyine kavuşmasını dileyerek, her çocuğun eşit eğitim alma hakkı olduğunu, çocuklar için beden eğitimi ve müzik öğretmeni atanması gerektiğini söyledi. İncirli, çok büyük emeğin harcandığı gecede Belediye Başkanı İsmail Arter'in kuruma her türlü katkıyı yapacağını söylemesinin geceyi daha güzel yaptığını, Belediye Başkanının bu sözünün kuruma gönül bağı olan herkesi mutlu ettiğini söyledi.

Etkinlikte, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, okulun öğretmenler Odasını düzenleyen Özkıraç LTD, okula katkı sağlayan Doğu Akdeniz Doğa Anaokulu ve İlokokulu'na, Erenköy Lisesi'ne, Çanakkale Ortaokulu'na, Türk Maarif Koleji'ne, etkinlik düzenleyen ve okula katkı sağlayan Nazenin Ruso'ya, okula tablet yardımı yapan Telsim'e, okulun dikiş nakış işlerini yapan Arzu Demiralp'a, sunucu Serhat İncirli'ye, Mey İçki'ye, Ekor'a, Koton'a ve tiyatro oyunu yazan Mustafa Arıkoğlu'na plaket verirken, diğer katkı yapanlar olan Hasan Korkmazel, Buğçe Çakır, Destine Koşer, Kaya İnkaya, Ecem Eroğluları, Hande Cumaoğluları Tuğcan, Hüseyin Ebeler, Özay Kanözü ve Ceren Piro'ya teşekkür belgesi verildi.

Arter: "Spor öğretmeni ve sportif altyapıyı sağlamak için görev üstleneceğiz"

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi'nde salonun dolu olmasından ve burada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu, öğretmenlerle her temasında ve okula her gittiğinde okulun ne ihtiyacı olduğunu ve ne yapılabileceğini sorduğunu, belediye olarak bugüne kadar üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceğini ifade etti. Özel eğitim alan öğrencilerin özel ilgi istediğini, 74 öğrencinin olduğu okulda 15 öğretmenin görev yaptığını, özel olarak her öğrenciyle ilgilenmede öğretmen sayısının yetersiz olduğunu söyledi. Arter spor öğretmeni eksikliği konusunda bakanlığın yapmaması durumunda belediye olarak görev üsteleneceğini ve eğitmenle gerekli altyapıyı sağlayacağını belirtti. Arter, gösteri yapan öğrencilere, kutsal bir görev yapan eğitmenlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Emirali Evcimen de, okulun 2014-2015 döneminde ilk kez yanlarında olan ve katkıl yapan gönül dostlarının olduğunu, öğrencileri sadece eğitim olarak değil, özel gereksinimli öğrencilerin hayatlarını kendi başlarına idame ettirmeleri, bağımsız yaşayabilmeleri, toplumda söz sahibi olabilmelerini, toplumda onların da olması gerektiğini onlara göstermeyi amaçladıklarını ve bunu biraz da olsa başardıklarını söyledi. Çocukların her gün mutfak eğitimi aldıklarını, ahşap atölyesinde çalıştıklarını ve ürettiklerini, haftanın bir günü okul dışına giderek para kullandıklarını, sipariş verdiklerini ve ödediklerini, tiyatroya gittiklerini, atletizme katıldıklarını, 200 metrede Kıbrıs birinciliğini aldıklarını anlatan Evcimen, anne babaların da desteği olduğunu, 15 öğretmen gönüllü stajeler ve diğer görevlilerin büyük çabasıyla bunların yapıldığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.