GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Fado'nun Prensesi Cristina Branco Salamis Antik Tiyatro'da mest etti

Fado’nun Prensesi Cristina Branco Salamis Antik Tiyatro’da mest etti

Gazimağusa Belediyesi'nin bu yıl 19.'sunu düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali kapsamında dün akşam Salamis Antik Tiyatro'da sahneye çıkan Portekiz Halk Müziği Fado'nun prensesi Cristina Branco şairane ve romantik şarkılarını festival izleyenleri için söyledi.

Yayın Tarihi: 26/06/15 13:47
okuma süresi: 2 dak.
Fado’nun Prensesi Cristina Branco Salamis Antik Tiyatro’da mest etti
A- A A+

Ana sponsorlar Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Telsim'in katkılarıyla gerçekleşen 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, şairlerin sesi Cristina Branco'yu ağırladı. Etkinliği, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile birlikte Portekiz'in Kıbrıs Büyükelçisi Joao Perestrello da izledi.

"Fado'yu yaşıyor ve Fado ile nefes alıyor" diye tanımlanan Fado'nun Prensesi Cristina Branco Portekiz geleneksel müziğini hem kendi ülkesinin hem dünyaca ünlü şairlerin sözleriyle buluşturarak Fado müziğini farklı bir tarzda yorumladı. Salamis Antik Tiyatro'nun muhteşem atmosferde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Branco, hayata dair olduğunu söylediği şarkılarıyla ilgili bilgiler de verdi.

Bu yıl, 18 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali kapsamında 29 Haziran'da Muammer Ketencoğlu Balkan Yolculuğu, 30 Haziran'da Zara, 2 Temmuz'da Burhan Öcal ve İstanbul Oriental Ensemble, 5 Temmuz'da Hüseyin Kırmızı Project, 7 Temmuz'da Gökhan Türkmen ve 9 Temmuz'da Lara Fabian Salamis Antik Tiyatro'da saat 21:30'da sahneye çıkacak.

Etkinlik biletleri, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Deniz Plazalardan, Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi'nden ve etkinlik girişlerinden alınabilir. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi'nin630 0 500 numaralı telefonu vehttp://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.