GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Emiroğluları: "DAÜ'deki AVM yanlışından geri dönülmeli"

Emiroğluları: “DAܒdeki AVM yanlışından geri dönülmeli”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) içerisinde başlatılan Alışveriş Merkezi (AVM) inşaatının durdurulması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 26/06/15 13:54
okuma süresi: 4 dak.
Emiroğluları: “DAܒdeki AVM yanlışından geri dönülmeli”
A- A A+

Büyük alışveriş merkezlerinin kent merkezlerinin dışında kurularak, özellikle tarihi kentleri çekim merkezi olmaktan çıkarmayacak şekilde ele alınması gerektiğini, buna uygun olmayan AVM projesinin ticari yaşamdan, sosyal hayata, trafikten tarihi dokuya kadar her şeye zarar vereceğini, rant olanakları yaratılarak DAÜ'nün zan altında bırakılacağını, kentin gelişimini sağlıksız etkileyeceği uyarısında bulunan Emiroğluları, tüm bu olumsuzlukları içeren projede ısrar edilmesinin yanlışlığına dikkat çekti.

Sivil Toplum Örgütleri, bölge halkı, Mağusa milletvekilleri ve esnafın karşı çıkmasına rağmen, bu projenin ısrarla hayata geçirilmeye çalışıldığını belirten Emiroğluları, "Projenin devamına onay veren DAÜ ile hükümet yetkililerini bu yanlıştan biran önce geri dönmeye davet ederiz" dedi.

2011 yılında DAÜ içerisinde bulunan 18 dönümlük arazinin alışveriş ve eğlence merkezi adı altında özel bir şirkete verildiğini, 2015 Şubat ayında iptal edilen projenin Mayıs ayında Rektör vekili tarafından tekrardan ek sözleşme imzalanarak yürürlüğe konduğunu anımsatan Emiroğluları, tüm kesimlerin karşı çıkmasına, hatta Başbakanlık Denetleme Kurulu'nun inceleme yapmasına rağmen, inşaata başlanarak devam ettirilmesinin düşündürücü olduğuna dikkat çekti.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada sözkonusu projenin sonlandırıldığını söylediğini, Belediye Başkanı ve VYK Başkanı İsmail Arter'in de inşaat ruhsatını vermeyerek projenin durdurulmasını istediğini, DAÜ Mimarlık Fakültesi'nin de proje ile ilgili onay ve görüşlerinin alınmadığını açıkladığını anımsatan Emiroğluları, "Neler yaşandı ki, Sn. Arter inşaat ruhsatını vermiştir" diye sordu.

Hatalı şekilde çıkılan ihaleyi kazanan firmanın sözleşme şartlarını yerine getirmediği gibi, öngörülen katkıları da yapmadığını belirten Emiroğluları, sözkonusu projenin İyi İdare Yasasına göre iptal edilmesi gerekmesine rağmen, tam tersine birilerine çıkar sağlamak uğruna sürdürüldüğünü vurguladı.

Yaşanan onca olaya, onca tartışmaya rağmen, DAÜ VYK'sı ile Başkanı, Rektörlük, Başbakanlık, Eğitim Bakanlığı'nın açıklama yapmadıklarını da dikkat çeken Emiroğluları, "Genelde ülkede, özelde ise Mağusa'da mevcut ekonomik şartlar altında halkımız ve esnafımız maddi sıkıntılar içinde kıvranırken, özellikle Mağusa için DAÜ'nün yarattığı ekonomik getirinin şehrin her bölgesine eşit şekilde yayılması gerekirken, bu proje ile maalesef başta Mağusa esnafı ve yatırımcılar daha çok mağdur edilerek ekonomik çöküş içine sokulacaklardır" ifadelerini kullandı.

Salamis yolu olarak bilinen İsmet İnönü Bulvarı'nda çok yoğun bir trafik sorunu varken, projenin bu sorunu daha da artıracağına vurgu yapan Mustafa Emiroğluları, Belediye Başkanı Arter'in seçim dönemi yaptığı açıklamalar ile belediye Başkanı olduktan sonraki icraatlarının birbirini tutmadığını ifade etti.

DAÜ'nün kent ile bütünleşmesi, Maraş dahil tüm bölgelerin DAÜ'nün imkanlarından eşit oranda yararlanması gerekliliği varken, VYK ve Belediye eliyle bunun tam tersi karar ve uygulamalara onay verildiğini belirten Emiroğluları, şunları kaydetti: "Sürdürülmekte olan bu yanlış projenin biran önce durdurulması çağrısı yaparken, esnaf, sivil toplum örgütleri, sendikaları da bu yanlışlığa karşı güç birliği halinde mücadeleyi yükseltmeye davet ederiz. Bu konuda gerekirse yasal yollara başvurmaya da hazırız."

Emiroğluları, "Yaşanan bu yanlışlığa son verilmelidir, ısrar edilmesi hallinde de buna karşı mücadele daha da yükseltilmelidir. Aksi halde gelecek nesillere hesap veremeyiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.